İYİ Parti Aydın İl Başkanı Cemal Sarı, 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü" nedeniyle sosyal medya hesabından bir mesaj paylaştı. Mesajına “Milletin vermiş olduğu silahı millete çeviren, gazi meclisi bombalayan, milletimize kurşun yağdıran hainleri lanetliyoruz” sözleriyle başlayan İYİ Partili Sarı şöyle devam etti: “Türk milletine, Türk devletine ve Türk demokrasisine yönelen bu hain kalkışma, kahraman vatan evlatları ile Türk Milletinin feraseti ve cesareti sonucu başarısızlıkla sonuçlandı. Ancak 252 insanımızın hayatına yüzlerce insanımızın yaralanmasına sebep oldu.”

“BİRLİK OLMAK ZORUNDAYIZ”

15 Temmuz olayının devlet, millet ve Türkiye’nin siyasi hayatı için bir çok ibretlik olayı içinde barındırdığını ifade eden Cemal Sarı “15 Temmuz 2016 tarihi bir kez daha göstermiştir ki, bu cennet vatan topraklarında rahat ve huzur içinde yaşamak için milli birliğimizi tesis etmek, siyasi ve fikri farklılıklarımızla birlikte, devletimizin ve milletimizin ortak değerlerinde bir ve beraber olmak zorundayız” dedi.

“SİYASİ AYAĞINA DOKUNULMADI”

Cemal Sarı, devlet yönetiminde liyakat, adalet ve istişare mekanizması işletilmesi gerektiğinin altını çizerek güvenlik, adalet, eğitim ve özellikle din eğitimi konusunda tek otorite merkezinin devlet olması gerektiğine dikkat çekti. Sarı mesajını, “Bu alanlar cemaat, vakıf, dernek gibi kuruluşlara asla bırakılmamalıdır.15 Temmuz'dan sonra FETÖ olayı tüm yönleriyle irdelenmiş, ancak üç yıl geçmiş olmasına rağmen siyasi ayağına henüz dokunulmamıştır. Beklentimiz, FETÖ'nün devlet yapılanmasındaki siyasi desteğinin ortaya çıkarılması ve gereğinin yapılmasıdır. Bu vesileyle tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, gazilerimize sağlık ve esenlikler diliyorum." cümleleriyle tamamladı.