15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger ile eşi Fatma Köşger, şehit aileleri ve gazilerle yemekte bir araya geldi. Akarsu Park'ta düzenlenen yemeğe AK Parti Aydın Milletvekilleri Rıza Posacı ve Metin Yavuz, Efeler Kaymakamı Cemal Şahin, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile kurum müdürleri de katıldı. Yemeğin ardından, eşi Fatma Köşger ile birlikte tüm masaları dolaşan Vali Köşger, şehit aileleri ve gazilerle yakından ilgilendi. Halini, hatırını sorduğu şehit aileleri ve gazilerden kendisine gelen taleplerin hiçbirisini geri çevirmeyen Köşger, taleplerin yerine getirilmesi için de ilgili kurumların temsilcilerine talimat verdi.

"MİLLETİMİZİN HAFIZASINA KAZIMALIYIZ"


Vali Köşger yaptığı açıklamada, milletin istiklaline, istikbaline ve geleceğine kast eden Fetullahçı Terör Örgütü’nün ( FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin üçüncü yıl dönümü olduğunu ifade etti. Millete FETÖ’nün darbe girişiminin unutturulmaması gerektiğini belirten Köşger, “Bir kere daha bu milletin başına böyle bir çorap örülmesin diye her türlü imkanı kullanarak bunu milletimizin hafızasına kazımamız lazım” dedi.

"BÜYÜK BİR BADİREDEN KURTARDILAR"


15 Temmuz’da milletin üzerine düşen vazifeyi fazlası ile yerine getirdiğini dile getiren Köşger, “Hain çete, milletin vergisi ile temin edilen silahları millete doğrulttu. Çeteye karşı elinde silah olmadığı halde çıplak bedenini tankın, topun, silahın önüne koyan vatandaşımız vatanı bir kere daha çok büyük bir badireden kurtardı” ifadelerini kullandı. Köşger, şehitlere ve gazilere minnet borçlu olduklarını söyledi. Şehit aileleri ve gaziler de kendilerinin onuruna yemek veren Vali Köşger'e teşekkür etti. İMZA : EMRAH DİNÇER