Efeler ilçesinde yaşayan Deniz Işık, liseyi bitirdikten sonra oto lastikçi firmasında muhasebeci olarak sektöre ilk adımını attı. Sektörü sevince işin pazarlamasını da yapmaya başlayan Işık, kazandığı parayla 5 yıl önce kendi işyerini açarak patron oldu. Aydın’ın ilk kadın oto lastikçisi olan Deniz Işık, işini büyüttü. Ata mahallesinde kendine ait firmanın ikinci şubesini açan Işık, “Kadın isterse her işi başarır” diyerek örnek bir girişimcilik örneği sergiledi.

KADININ YAPTIĞI HER İŞ GÜZEL

Işık’ın ikinci oto lastikçi şubesinin açılışını Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken yaptı. Kadınların yaptığı işlerin güzel olduğunu dile getiren Ülken, “Araç lastiği sektöründe faaliyet gösteren bir firmanın açılışına gittiğimizde sahibinin bir kadın olduğunu görmek kadının iş hayatında ne kadar önemli yere gelebileceğinin ispatıdır. Kendisini tebrik ediyorum. Böyle bir dönemde risk almak kolay değil. Deniz hanım risk almış, ekmek vermiş yatırım yapmış. Bize de ona yardımcı olmak düşer. Allah yardımcısı olsun, bol kazançlar nasip etsin, hayırlı olsun” dedi.

ROT BALANS İŞİ YAPAN TEK KADIN

Aşırı güç gerektiren sanayi işini artık kadınların da rahatlıkla yapabildiğini kaydeden Işık, “Oto lastik firmalarında yaklaşık 15 yıl çalıştıktan sonra ‘Benim ne eksiğim var’ diyerek kendi mekanımı açtım. Şimdi Aydın’da rot balans işi yapan tek kadın olarak çalışmama devam ediyorum. Müşteriler, işyerime geldiklerinde bir kadını karşılarında gördükleri zaman çok şaşırıyorlar. Daha sonra bana 'Helal olsun’ diyorlar. Yaptığımız işten müşterilerimiz oldukça memnun. İlk dükkanımı daha geniş bir yere taşıdıktan sonra şimdi ikinci şubemizi açıyorum. İki şubede 7 erkek ustaya iş imkanı sağlıyorum” diye konuştu.

“KADINLAR GİRİŞİMCİ OLSUN”

İş hayatına atılmaktan çekinen hemcinslerinden de cesaretli ve girişimci olmalarını tavsiye eden Işık, “Ben hayallerimin peşinden giderek başarılı oldum. Herkes kafasına koyduğu işi başarabilir. Aslında kadınlarımız çok yetenekli ama özgüveni olmadığı için işyeri açamıyorlar. Benim tavsiyem kadınlarımız kendilerine güvensin ve girişimci olsun” ifadelerini kullandı.