Söke'de düzenlenen panele AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz, Söke Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, ADÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Aydın, Söke Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa İberya Arıkan, Söke Ticaret Odası Başkanı Haluk Kutlay, Söke Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Nejat Sağel, ADÜ Rektör Danışmanı Hüseyin Turgut, akademisyenler, sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

“HAİN SALDIRIYA EN BÜYÜK CEVABI MİLLET İRADESİ VERDİ”

Yoğun ilgi gören panelde konuşma yapan Rektör Yardımcısı Aydın, “Adını Demokrasi Şehidi Adnan Menderes’ten alan bir eğitim kurumu olan üniversitemizin, demokrasiyi içselleştirmiş nesiller yetiştirmek gibi temel bir misyonu var. Bu bilinç ve duyarlılık ile bir planla programla yürüyoruz ve yürüyeceğiz. Milletimizin birlik ve bütünlüğünün hedef alındığı tarihimizin en büyük ihanetlerinden birisi olan hain saldırıya en büyük cevabı millet iradesi vermiştir. Milletine sahip çıkacak gençler yetiştirme hedefi ile 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri kapsamında üniversite olarak bir dizi etkinlik gerçekleştiriyoruz ve inanıyoruz ki vicdanı hür, aklı hür, irfanı hür olarak yetiştirdiğimiz gençler ülkemizin geleceği olacaktır” şeklinde konuştu.

“DARBELER KALKINMAMIZI ENGELLİYOR”

Akademisyen olarak darbelere karşı olduklarını belirten Söke İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Neval Genç, demokrasiye yapılan hiçbir saldırıyı kabul etmelerinin mümkün olmadığını ifade etti. Türk demokrasi tarihinin, her 10 yılda bir darbelerle kesintiye uğradığına dikkat çeken Genç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu kalkınmamız önündeki en temel engellerden biridir. Ülkemizin geleceği ve refahı için birlik ve bütünlüğümüzün öneminin bilinciyle bilimsel çalışmalarımıza ağırlık vererek çalışmalıyız ve bu ilkeleri yetiştireceğimiz gençlere empoze etmeliyiz.”

“ÖRNEK TEŞKİL EDECEK”

Dr. Metin Çelik, Türk milletinin 15 Temmuz’da sağlam bir mücadele vererek demokrasi savaşını kazandığını ifade etti. Türk milletinin canını ortaya koyarak bağımsızlığı ve demokrasiyi savunmasının tüm dünyaya örnek teşkil edecek düzeyde değerli bir durum olduğunun altını çizen Çelik, Avrupa ülkelerinin 15 Temmuz sürecinde reaksiyon göstermekte gecikmelerinin de değerlendirilmesi gerektiğini dile getirdi. Türk siyasi hayatına demokratik sistem ve darbelerin etkisinden bahseden Dr. Bora Tarhan ise ‘Demokratik Pekişme’ kavramının gerçekleşmesi için herkese görevler düştüğünü ifade etti.

SOSYAL MEDYANIN GÜCÜ

Son olarak konuşan Arş. Görevlisi Ecem Buse Sevinç, "etkili yönetimde sosyal medyanın rolü" konusunda bilgiler verdi. Sevinç “15 Temmuz’da vatandaşlarımızın demokrasi nöbetlerinde gerçekleştirdikleri mücadelenin yanı sıra katılımcı demokrasi adına, sosyal medyada mecralarında yapılan etkileşim, bildirim ve paylaşımlarla başarılı bir savuşturma yapışmıştır. 15-19 Temmuz tarihlerinde sosyal medya hesaplarındaki paylaşımlar incelenirse vatandaşın düşünceleri ve sosyal medyanın gücü gözükecektir“ dedi. Konuşmaların ardından soru-cevap şeklinde devam eden panel, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.