Didim'e bağlı Fevzipaşa mahallesinde bulunan denize sıfır işletmeler ve beach cluplar yıkım kararıyla şoka uğradı. Kendilerine Didim Kaymakamlığı aracılığıyla Didim Belediyesi tarafından gönderilen yıkım kararını doğru bulmadıklarını kaydeden işletme sahipleri, 16 Temmuz Salı gününe kadar kendilerine süre verildiğini dile getirdiler. Fevzipaşa'daki işletmeler adına basınla bir araya gelen işletme sahiplerinden Şener Bilir ve Tuğrul Bilikser yaptıkları açıklamada alınan yıkım kararının yönetmelik ve tebliğlere aykırı olduğunu iddia ettiler.

“RESMİYETTE HERŞEYİ VERİYORLAR SONRA YIKALIM DİYORLAR”

Fevzipaşa'daki tüm işletmelerin en az 5 yıllık geçmişi olduğunu söyleyen İşletme sahiplerinden Tuğrul Bilikser; "Bizler imar barışına başvurarak buralar için yapı kayıt belgesi aldık. Ardından Belediyeye başvurarak numaratajdan numara aldık. ASKİ ve AYDEM’den abonelik bağlattık. Tüm bunlar bizde belgeli ve ücretlerini de ödedik. Çevre Bakanlığı'nın 30443 sayılı tebliğinde burayı da ele alan tebliğ çok açık, ama bize 3621 sayılı kıyı kanuna muhalefetten yıkım kararı vermişler. Biz bu yerler için Milli Emlak Müdürlüğüne ecrimisil ödüyoruz. Zaten bu bölgelerin planlaması yok. Planlara olmayan yerde bize devlet yapı kayıt belgesi veriyor, tüm resmi işlemler için izin veriyor, ardından da bu kararı alıyor. Böyle bir tezatlık olamaz" diyerek tepki gösterdi

“SEZON ORTASINDA TURİZME DARBE”

İşletmecilerden Şener Bilir ise ellerinde tüm resmi evraklar olmasına rağmen zaman zaman belediyenin kestiği cezalara maruz kaldıklarını iddia ederek, resmi anlamda tüm işletmelerin belgelerini alarak çalışmalarını yaptıklarını söyledi. İşletmelerin bölgeye canlılık kattığını ve diğer vatandaşların da denize istediği yerden girebildiğini belirten Bilir, 16 Temmuz Salı gününe kadar kendilerine yıkım için süre verildiğini fakat işletmelerin buraları boşaltmayacaklarını ifade etti. Temmuz ayında sezonun ortasında alınan bu kararın ilçe turizmini de olumsuz etkileyeceğini kaydeden Bilir, konuyu Didim Kaymakamlığına ilettiklerini ve cevap beklediklerini söyledi.