Atatürk Kongre Merkezi Miletos Salonu’nda gerçekleşen etkinliğe Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Akyol, Genel Sekreter Yardımcısı Erdal Meşe, fakülte ve yüksekokul sekreterlerinin yanı sıra çok sayıda personel katıldı. Aydın Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) personelleri Pervin Ceyhan, Recep Akpınar, Özkan Özer, İhsan Şahin ve Ömer Konakçı kurumların SGK ile ilgili tüm işlemlerine açıklık getirdi.

KURUMLAR ARASI FARKLILIK ÖNLENECEK

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Akyol, sigorta işlemleri konusunda kurumlar arasında farklı uygulamaların söz konusu olduğunu ifade erek seminerin personel açısında faydalı olacağını, ilerleyen zamanlarda tekrar edilmesinin faydalı olacağını söyledi.

BİLGİLER VE ÖNLEMLER ANLATILDI

Seminerde, sigorta tescil işlemleri, sigortalı olma, sigortalı sayılma, 5510 sayılı sigorta kanunu, kısmi zamanlı öğrencilerin sigortalanması, hangi durumlarda işverene idari para cezası kesilir ve iş kazaları konularında bilgiler verildi. Zorunlu staj ve uygulama dersleri sırasında oluşabilecek iş kazaları konusunda da bilgiler veren konuşmacılar, kurumların bu durumda alması gereken önlemleri anlatıldı.

TEŞEKKÜR BELGESİ VERİLDİ

Seminerin ardından ADÜ personelinin sorularını yanıtlayan konuşmacılara Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Akyol tarafından teşekkür belgesi verildi. Etkinlik, öğleden sonra Genel Sekreter Baki Aslantaş nezaretinde personelle istişare ile devam etti. Aslantaş, SGK ile ilgili görevleri yapan personelin işlerinin zorluğuna dikkat çekerek bu görevi yerine getirebilenlerin tüm görevleri yerine getirebileceğini söyledi.