Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, Büyükşehir Belediyesi'nin Kuşadası Tariş alanında tesisleri sınırlı ayni hak tesisi suretiyle yaptırma talebi oy çokluğu ile kabul edildi. Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi, Temmuz ayı toplantısının ikinci birleşimini gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun katılmadığı toplantıyı, Başkan Vekili Evrim Karakoz yönetti. 24 maddenin ele alındığı toplantıda Efeler Belediyesi'ne 14 milyon 400 bin TL, Germencik Belediyesi'ne 971 bin TL ve Kuşadası Belediyesi'ne 302 bin TL ödenek verilmesi kabul edildi.

DOĞALGAZ AĞI GENİŞLEYECEK

Kazı çalışmaları için Çine Tepecik Höyüğü'ne 10 bin TL ve Germencik Magnesia Antik Kenti'ne 40 bin TL maddi desteğin sağlanmasının kararlaştırıldığı toplantıda Bozdoğan, Buharkent, Karacasu, Karpuzlu, Koçarlı ve Köşk ilçelerinin doğalgaz dağıtım lisansı kapsamına alınmasına da karar verildi.

OY ÇOKLUĞUYLA KABUL EDİLDİ

Toplantıda ayrıca Büyükşehir Belediyesi'nin Kuşadası ilçesi Türkmen Mahallesi'nde bulunan Tariş alanı taşınmazı üzerinde tesisleri 30 yıla kadar sınırlı ayni hak tesisi suretiyle yaptırma talebi ise oy çokluğuyla kabul edildi. Talebe MHP ve AK Partili üyeler ‘hayır’, CHP ve İYİ Partili üyeler de ‘evet’ dedi. Söz konusu madde ile ilgili açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Evrim Karakoz, “Tariş alanı, biz kamulaştırmadan önce turizm tesisi olarak düzenlenmişti. Orası, Kuşadası’nda son kalmış boş alanlardan bir tanesi. Oraya otel yapılacaktı. Biz kamulaştırma kararı aldık ve kamulaştırdık. Halkımızın katılımı ile yaptığımız anket sonucunda oranın altı otopark, üstü yeşil alan olarak planlandı” dedi.

HÜKÜMETİ ÖRNEK GÖSTERDİ

Büyükşehir Belediyesi’nin otopark ve yeşil alan projesinde ‘sınırlı ayni hak tesisi’ kararını ekonomik kaynaklarını daha iyi kullanmak için aldığını belirten Karakoz, hükümetin de hastaneleri, yolları ve diğer yatırımları benzer modellerle yaptığına dikkat çekti. Diğer maddelerin de görüşülüp karara bağlanmasının ardından toplantı sonra erdi.