Köy kahvesinde siyah çaydan daha çok Babadağ Çayı tüketildiğini söylenirken ailelerin de faydaları sebebiyle ilçe genelinde de tercih ettiği bir bitki çayı olduğu belirtiliyor. Mahalle dışından gelenlerin de Babadağ çayını bir kere içtikten sonra beğendikleri ifade edilirken mahalle sakinleri çaya gösterilen bu ilgiden memnun. Haziran sonu ile Temmuz ortalarına kadar Babadağ zirvesinde Dikmen ve Yeniköylüler tarafından toplanan doğal bir şekilde kendiliğinden yetişen Babadağ Çayı ilçe merkezinde kapışılırken çevre illerden gelenler de bu çaya ilgi gösteriyor. Yurtdışında yaşayanlar da ilçeye geldiklerinde bu çayı tercih ediyorlar.

PAZARLARDA İLGİ GÖRÜYOR’


Babadağın belli yerlerinde yetişen çayı toplamak üzere 2,5 saat uzaklıktaki çayın yetiştiği yerlere giden köylüler gittikleri zaman 25-30 bağ topluyor. İhtiyaçları dışındakini ilçe pazarında satan vatandaşlar aynı zamanda ek gelir sağlıyor. Çay, Karacasu merkezdeki baharatçılar tarafından da tercih ediliyor. Köylülerden çayı alan baharatçılar çayın bir bağını 6-7 liradan satıyor. Çay gerek Ataeymir gerek Karacasu pazarında ilgi görüyor. Çayı toplamak üzere vakti olan mahalle sakinlerinin Babadağ eteklerine tırmandığını söyleyen çiftçi Özcan Özdemir, “Kısa sürede yetişen bir bitki değil bu yüzden belli aralıklarla gidiyoruz” dedi. Özdemir, sıcaklar sebebiyle gece 04.00’da zirveye çıktıklarını dile getirdi.

‘SİNİRLERİ YATIŞTIRIYOR’


Çayın mide ağrılarına iyi geldiğini söyleyen Özdemir, “Mideyi yumuşak tutuyor, gripten soğuk algınlığından koruyor aynı zamanda sinirleri yatıştırıyor. Kahvehanemizde de daha çok bu çay tüketiliyor” dedi. Özdemir ayrıca çayın çiçek açmadan tomurcuk halindeyken toplanması gerektiğinin altını çizerken aksi halde lezzetinin azaldığını kaydetti.