İstanbul’ndan gelen saç tasarımcısı ve renklendirme uzmanı Yusuf Pakır, Aydın'ın Nazilli ilçesinde kuaförlere saç boyamanın püf noktalarını anlattı. Nazilli Kuaförler Odası’nın düzenlediği eğitim semineri Mehmet Yüzügüler Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Saç boyamada başarının anahtarlarını anlatan Pakır; konsültasyon, istenilen rengi belirleme, formülasyon, beyaz oranı, oksidan seçimi, bekleme süresi ve ortam ısısı gibi faktörlerin istenilen sonucu elde etmede en önemli unsurlar olduğunu söyledi. Pakır, boyama sonrasında friksiyon yapmanın boyanın saçın içindeki kalıcılığını bir hafta daha uzattığını belirterek Nazillili kuaförlere friksiyon yapmalarını tavsiye etti.

UYGULAMALI OLARAK ANLATTI


Yusuf Pakır, kuaförlere boya ve oksidan karışımını hassas teraziyle yapmalarını önerirken “Saçın beyaz kısımlarında boyayı 15 dakika daha fazla bekletirsek diğer kısımlarla aynı tonu tutturabiliriz. Hombre işlemlerinde de mutlaka dip kısımlar ve uç kısımlar arasına geçiş yapmalıyız” dedi. Yusuf Pakır tüm bunların yanında müşteriye karşı nazik davranmak, küçük jestler yapmak ve isteklerine anlayış göstererek küstürmemek gerektiğinin altını çizdi. Yusuf Pakır, daha sonra manken üzerinde hombrede geçiş ve keratin bakımını uygulamalı olarak gösterdi.

"EĞİTİMLERİMİZ DEVAM EDECEK"


Oda üyelerinin çağa ayak uydurmaları ve yeni trendleri görmeleri için eğitim semineri verdiklerini belirten Nazilli Kuaförler Odası Başkanı Olcay Akyıldız; "Daha önce de makyaj eğitimimiz olmuştu. Aktif bir oda olarak bundan sonraki süreçte de eğitimlerimiz sürecek. Bir sonraki eğitimimiz türban tasarımı konusunda olacak" diye konuştu.