Aydın’ın Efeler ilçesi Osman Yozgatlı Mahallesi’nde yaşayan Serpil Can’ın hayatı, evine giren hırsızlar nedeniyle zindana döndü. Ali Can ile hayatını birleştiren Serpil Can’ın 33 yıl önce Yusuf adında ikinci çocukları dünyaya geldi. Doğuştan solunum güçlüğü yaşayan Yusuf’un sağlığına kavuşması için Can ailesi büyük çaba harcadı. Çocukları için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan Can ailesi, tedavi süreçlerini aksatmayarak Yusuf’un sağlığına kavuşacağı günlerin hayalini kurdu. Yusuf’un bir an olsun yanından ayrılmayan ailenin umutları 17 Aralık 2015 tarihinde sona erdi. Talihsiz Yusuf, 29 yaşında hastalığına yenik düşerek genç yaşta hayatını kaybetti.

OĞLUNUN SESİ YAŞAMA SEVİNCİ OLDU

Yusuf’u genç yaşta kara toprağa vermenin acısını yaşayan anne Serpil Can için çocuğundan kalan tek hatıra, cep telefonundaki sesi ve fotoğrafları oldu. Çocuğunun cep telefonundaki sesi ve fotoğraflarıyla acılarını hafifletmeye çalışan anne Can’ın yaşama sevincini ise hırsızlar elinden aldı. 30 Haziran 2019 tarihinde sabah saatlerinde Can’ın evine giren hırsızlar, bir takım eşyalarla birlikte Yusuf’un sesi ve fotoğraflarının bulunduğu cep telefonu çalarak kayıplara karıştı. Evine hırsız girdiğini fark eden Can, cep telefonunun çalınmasıyla büyük üzüntü yaşadı. Çocuğunun sesi ve fotoğraflarının bulunduğu cep telefonunun çalınmasıyla anne Can’ın oğlu ile ilgili tüm hatıraları da adeta avuçlarından uçup gitti.

“ÇOCUĞUMUN SESİNİ GETİRSİNLER”

Yaklaşık iki haftadır çocuğu Yusuf’un sesine hasret kalan anne Can, Yeni Asır aracılığıyla evine giren hırsızlara seslendi. Oğlundan kalan tek emanetin cep telefondaki sesi olduğunu kaydeden Can, “Oğlum doğuştan solunum güçlüğü çekiyordu. Hayatı boyunca zorluklar yaşadı. Onu iyileştirmek için çok çaba sarf ettik. Yaklaşık 4 yıl önce yaşadığı bu rahatsızlıktan dolayı 29 yaşında iken hayatını kaybetti. Ölmeden önce oğlumun sesini telefonuma kaydettim. Oğlum öldükten sonra o ses kaydını açarak acılarımı dindirmeye çalışıyordum. Onun sesini duyunca mutlu oluyordum. Oğlumun sesi benim yaşama olan sevincimi arttırıyordu. Bu sevincimi ise evime giren hırsızlar, cep telefonumu çalarak elimden aldılar. Oğlumun emaneti olan cep telefonunu çalan hırsızlar benim yüreğimi yaktı. Dünyam paramparça oldu. Sesinin çalınmasıyla adeta oğlumu ikinci kez kaybetmenin acısını yaşadım. Telefon onların olsun. Benim oğlumun sesini getirsinler. Oğlumun sesinden beni mahrum bırakmasınlar. Çok sevdiğim oğlumun sesini yeniden duymak istiyorum” diye konuştu.