Didim’de amatör spor kulüplerinin tek bir çatı altında toplanması konusu rafa kalktı. Konuyla ilgili olarak Didimspor ve Yenihisarspor kulüplerinin açıklamasının ardından, bu yıl Aydın Süper Amatör Ligi'nde mücadele edecek olan Didim Belediyespor'un Kulüp Başkanı Bedri Altıntaş da açıklamalarda bulundu.

PİŞMANLIĞINI DİLE GETİRDİ


Kulüp tesislerinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Altıntaş, ilçede 6 spor kulübünün olduğunu ve farklı kategorilerde mücadele ettiğini söyledi. Didim Belediyespor’un 35 yıllık bir mazisi olduğunu hatırlatan Altıntaş, spor kulüplerinin birleşme fikrinin Belediye Başkanı A. Deniz Atabay’ın projesi olduğunu ve kendilerinin de buna destek olduklarını açıkladı. Didim Belediyespor’un daha önce mücadele ettiği Bölgesel Amatör Lig'de (BAL) harcadıkları bütçenin, ilçeye tesis ya da altyapı olarak harcanması durumunda daha verimli olacağını sonradan anladıklarını belirten Altıntaş, “5 yılda BAL’da harcanan bütçemiz 6 milyon TL, belediyenin verdiği diğer katkılarla bu rakam 10 milyon TL. Keşke biz bu bütçeyi kendi tesislerimiz ve altyapımıza harcasaydık ama bundan sonra böyle yapma fikrimiz var” dedi.

“BİRLEŞME YOK, MAZİSİ OLAN KULÜBÜZ"


Kulüplerin birleşmesi konusunda Didimspor ve Yenihisarspor kulüplerinin başkanlarıyla bir araya geldiklerini ve ardından konuyla ilgili olarak Belediye Başkanı A. Deniz Atabay’ı bilgilendirdiklerini belirten Altıntaş, “Güçlü bir yönetim ve altyapı oluşturmak amacındaydık. Fakat ilçede tek bir takım olacak, diğerleri altyapı branşlarında faaliyet gösterecekti. Biz birleşmenin 35 yıllık mazisi olan, 17-18 farklı branşta sporcuları ve 600’ün üzerinde lisanslı sporcusu olan Didim Belediyespor’dan yana olmasını istedik. Didimspor Başkanı Deniz Polat, kulübün var olan borçlarından dolayı birleşmenin kendilerinde olmasını istedi. Mevcut borçlardan dolayı ucu açık bir durumun olduğunu belirtti. Biz de mazisi olan kulübü kapatmak istemediğimizi, isterse kendisinin ve üyelerini kulübe üye yaparak başkan olabileceğini de dile getirdik ama ne yazık ki olmadı. Biz borçları üstleneceğimizi dile getirmemize rağmen birleşme olmadı ve herkes kendi takımıyla ligde yer alacak” diye konuştu.

“KULÜBÜN ADI DA DEĞİŞECEK”


Kulübü yeniden yapılandırılması konusuna değinen Altıntaş, “Taraftarımız bizden 3-4 yıl şampiyonluk beklenmesin. Altyapıya önem vererek tesisleşme adımları atacağız. Önümüzdeki aylarda kongre yaparak kulübümüzün adını da Didimspor 1985 olarak değiştireceğiz. Bazı hatalarımız oldu, bunlar tecrübesizlikten ve işi bilmediğimizden kaynaklıydı. Şu an bakışımız farklı, yeni bir yönetim oluşturacağız. Didim’in takımı olan kulübümüzü daha iyi konuma getirip ardından üst ligler için planlamamızı yapacağız" ifadelerini kullandı.