İncirliova Belediye ve Türkiye Deve Güreşleri Federasyonu Başkanı Aytekin Kaya, deve sahipleri ile Park İncirliova'da kahvaltıda buluştu. Birbirleriyle küs olan devecilerin de katıldığı kahvaltıda Başkan Kaya, tüm devecilerle birlik ve beraberlik içerisinde Türkiye'nin en güzel deve güreşini İncirliova'da yapacaklarını söyledi.

"DEVE GÜREŞLERİNİN KIRKPINAR'I"


İncirliova'nın devenin doğduğu, havudunun, çulunun ve sucuğunun yapıldığı yer olduğunun altını çizen Kaya, "İncirliova denilince akıllara deve güreşleri gelir. Eskiden Türkiye'nin en güzel deve güreşi İncirliova'da yapılırdı. Rahmetli deveci büyüklerimiz, deve güreşleri ile İncirliova'nın adını Türkiye'ye duyurmuşlar. Deve güreşlerinin Kırkpınar'ı İncirliova’dır" dedi.

BİR HAFTA ŞENLİK

2020 yılının ilk deve güreşinin İncirliova yapılacağını dile getiren Kaya, şunları kaydetti:
"Ben, deveci bir ailenin oğluyum. Devecilik sayesinde de belediye başkanı oldum. Devecilik kültürünü yaşatmak için uğraşan birisiyim. Bu amaç doğrultusunda birbirini seven, sevmeyen bütün devecilerle bir araya geldik. Sağ olsunlar bizi kırmadılar ve birlikteliğimizi sağladık. Allah nasip ederse 2020 yılının ilk deve güreşini 5 Ocak’ta İncirliova’da yapacağız. Tek yürek olup bu deve güreşini en iyi şekilde yapacağız. Güreşlerden bir hafta önce şenliklerimiz başlayacak. Havut günleri yapacağız, nakış kursları düzenleyeceğiz, güzel bir eğlence gerçekleştireceğiz. Yani İncirliova’nın adını duyurmak için ne gerekiyorsa yapacağız."

BAŞKANLIĞI BIRAKACAK

Türkiye Deve Güreşleri Federasyonu Başkanlığı görevini bırakacağını da açıklayan Kaya, "Federasyon başkanıydık, belediye başkanı olduk. Tabi iki görevi de yaparım ama ikisi ağır gelir. İlk seçimde federasyon başkanlığı görevimi bırakacağım ama federasyona elimden gelen desteği vermeye devam edeceğim” şeklinde konuştu.