Kaza, Söke- Didim Karayolu Batıköy Mahallesi mevkiinde iddiaya göre dün saat 16.30 sularında meydana geldi. İzmir’den Aydın'ın Didim ilçesine giden Hakkı Boyacı (75) yönetimindeki 35 AGT 371 plakalı otomobil, Pazartesi günü saat 16.30 sıralarında Germencik gişelerinden çıktıktan sonra ortadan kayboldu. Söke-Didim karayolunda seyir halinde olan otomobil 40 kilometre daha gittikten sonra iddiaya göre sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yol kenarındaki sulama kanalına uçtu. Kazada sürücü Hakkı Boyacı yaşamını yitirirken, yolcu koltuğunda oturan 73 yaşındaki Emine Boyacı ise saatlerce kurtarılmayı bekledi.

KÖPRÜ ÜSTÜNDEKİ KAMERADAN TESPİT EDİLDİ

Yaşlı çiftin Didim’e ulaşmamasının ardından Boyacı çiftinin yakınları kayıp ihbarında bulundu. İzmir-Didim güzergahındaki tüm kameraları inceleyen polis ve jandarma ekipleri, otomobilin Germencik gişelerden geçtikten sonra Balat Mahallesi güzergahına gittiğini tespit etti. Bölgede yaşlı çiftin yakınları ve çiftçilerle birlikte arama çalışması yapan emniyet ekipleri, Salı günü saat 17.30 sıralarında Boyacı çiftini taşıyan aracın en son görüldüğü mevkideki bir köprü üzerindeki güvenlik kamerasından aracın sulama kanala uçtuğunu tespit etti. Aracı aramak için suya giren jandarma ekipleri ve vatandaşlar, şoför koltuğunda oturan Hakkı Boyacı'nın hayatını kaybettiğini, eşi Emine Boyacı’nın ise otomobilin arka koltuğunda yaşadığını tespit etti. Araçtan çıkartılan yaşlı kadın olay yerine çağrılan 112 Acil Sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalesinin ardından Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesine kaldırıldı.

ARKA KOLTUĞA GEÇEREK HAYATTA KALDI

25 saat boyunda su dolu kanalda eşinin cansız bedeniyle birlikte kurtarılmayı bekleyen Emine Boyacı’nın emniyet kemerini çözerek ön koltuktan arka koltuğa geçmeyi başararak hayatta kaldığı öğrenildi. Sulama kanalında ters dönen araçta yaşamını yitiren Hakkı Boyacı’nın cesedi ise savcılık incelemesinin ardından Söke Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Araç çekici yardımıyla kanaldan çıkarıldı. Jandarma kazayla ilgili soruşturma başlattı. Sulama kanalında feci şekilde hayatını kaybeden Boyacı’nın cenazesinin bugün İzmir’de defnedileceği öğrenildi.