Aydın il genelinde trafik güvenliğinin arttırılması ve korunması için, İl Emniyet Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı trafik ekipleri tarafından, 2019 yılı Haziran ayı içerisinde de denetimler aralıksız devam etti. Toplam 165 bin 61 aracı kontrol eden ekipler, bunlardan kusurlu bulunan 23 bin 81’ine 7 milyon 70 bin 289 lira para cezası tatbik etti. Haziran ayı içerisinde yapılan denetimler sonucu kusurlarından dolayı 246 sürücü trafikten men edilirken, kusurlarından dolayı 465 sürücünün ehliyetine el koyuldu. 2 bin 499 araç da trafikten men edildi.

7 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Aydın il genelinde alınan tüm etkin önlemlere rağmen trafik kurallarına uyulmaması nedeniyle Haziran ayında, Aydın il sınırları içinde maddi hasarlı 235, yaralamalı 361, ölümlü 7 olmak üzere toplam 603 trafik kazası meydana geldi. 526 vatandaşın yaralandığı kazalarda, 7 kişi de hayatını kaybetti.

“KURAL İHLALİNİ BİLDİRİN”

Aydın Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Valiliğimizce, ilimizde trafik güvenliği ve vatandaşlarımızın can ve mal emniyetinin daha etkin sağlanmasına yönelik olarak alınan tüm tedbirler arttırılarak aynı kararlılıkla ve gayretle sürdürülecektir. Trafik kurallarına uyan, trafik düzeninin sağlanmasına ilgi ve destekleriyle katkı sağlayan değerli vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Trafik kazalarının azalması için sürücü ve vatandaşlarımızın da daha duyarlı olmaları, özellikle hatalı şerit değiştirmemeleri, alkollü araç kullanmamaları, kural ihlali yapanların ise 155 ve 156 nolu Polis ve Jandarma telefonlarına ihbar edilmeleri hususlarında vatandaşlarımızın bilgisine, desteklerine büyük ihtiyaç vardır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”