Ocak, fırın ya da davlumbaz kullanırken daha iyi sonuç vermeleri için bizlerin yapabileceği basit ama etkili yöntemler var.


DAVLUMBAZ ÇALIŞMADAN ÖNCE EN UYGUN FAN KADEMESİNİ SEÇİN


Enerji tasarrufu ve en yüksek performans için pişirme yoğunluğuna uygun fan kademesi seçmelisiniz. Davlumbazı kullanırken en yüksek performans için pişirme sırasında filtre cam kapağı açık bırakmamak gerekiyor. Bu sayede enerji tüketimini optimize eder, gürültüyü azaltır ve hava çekişini daha etkin bir hale getirirsiniz. Davlumbazınız çalışırken mutfakta pencere açmayın. Açılan pencere alçak basıncı yok ederek davlumbazın çalışma performansını olumsuz etkiler.

FIRINI PİŞİRME SONLANMADAN 5 DAKİKA ÖNCE KAPATIN


Yiyecekler pişerken fırın kapağını sık sık açmak her seferinde soğuk havanın fırın içerisine girmesine, dolayısıyla da enerji kaybına neden olur. Bu nedenle pişirme esnasında fırın kapağını mümkün olduğu kadar az açmalısınız. Birçok yemek için rezistanslı turbo fan fonksiyonu kullanılabilir. Bu fonksiyon sayesinde ısı yemeğin üzerine homojen şekilde yayılır. Ayrıca bu fonksiyon ile birkaç tepsi yemeği aynı anda pişirilebilirsiniz. Pişirme sonlandırıldığında fırın içerisindeki ısı bir müddet daha kalacak ve fırın yavaş yavaş soğuyacaktır. Bu ısıyı diğer yemekleri sıcak tutmak için kullanabilirsiniz. Pişirme sonlanmadan 5 dakika önce fırını sıcaklık derecesi mümkün olan en düşük seviyeye düşürün. Bu sayede fırın içerisinde kalan sıcaklık ile yemeğin pişmesi tamamlamış ve enerji tasarrufu sağlanmış olur.

TENCERE BÜYÜKLÜĞÜNE UYGUN YANICI GÖZ SEÇİN


Üründen yüksek verim elde edebilmek için tencere tabanı büyüklüğüne uygun yanıcı göz tercih edilmeli ve kaplar bekin üzerine ortalanmalı. Enerji tasarrufu için altı düz tencere tercih etmeli ve kapağı kapalı şekilde kullanmalısınız.