Cezaevinin kapatılmasının ardından tepkilerin odağı olan iktidar partisi temsilcilerinden AK Parti İlçe Başkanı Fuat Meriç, kendi görüşlerinin alınmadığını söyledi. Kapanma kararını 29 Haziran tarihinde konuyu sormak için kendisini arayan Ses Gazetesi Muhabiri Özgür Dedeoluk’tan duyduğunu ifade eden Meriç, “Bu Türkiye çapında olan bir şey. Fatura bize kesiliyor ama bize ne bilgi veriyorlar, ne akıl danışıyorlar. Kapanacağını sizden duydum. Bize hiçbir şey sormuyorlar ki. Ben il yönetimine de söylüyorum vekillere de söylüyorum, sadece seçimden seçime oluyor bazı şeyler. Yoksa hiç akıllarına bile gelmiyoruz. Bazen il yönetiminin de haberi olmuyor” dedi.

“BİLGİ VERİLMİYOR”


Geçerli sebepler olabileceğini de ifade eden Meriç, “Bilgim yok, gerçekten de bilgi verilmiyor. Cezaevinin kaldırılacağını ben senden duydum başka yerden duymadım. Bize herhangi bir şey bildirilmedi. Sen sorunca öğrenmiş oldum. Gerçekten bize bildirilmiyor. Burada ilçe başkanıyız. Ama böyle konularda bilgi verilmiyor. Belki işleyiş böyledir bilemiyorum. Vatandaş da tabi bizi görüyor, haberimiz olması gerektiğini düşünüyor. Tepki gösterilmesi gereken yer ben değilim. Bize bilgi verilmeden yapılıyor. Belki geçerli sebepleri vardır. Sadece Karacasu’ya özgü bir şey değil. Mahkum sayısının az olması, çok sayıda personel. Tasarruf yapılmak istenmiş olabilir. Adliyeye bir şey olmayacağı söylendi. Ben onu öğrendim. Adliye kalacak” ifadelerini kullandı.

“HAKLI GEREKÇELERİ DE OLABİLİR”


Karacasu’da hiçbir kurumun kapatılmaması gerektiğini ifade eden Meriç, “Yani bizim tasarrufumuzda olan bir konu değil. Bize de danışılmıyor. Sorulsaydı kapatılmamasını isterdik. Yok ki bize danışan, soran. Çoğu konuda böyle. Sorulmuyor. Devlet işi böyle oluyor. Bir kanun, bir kararname iş bitiyor. Tabi bunlar sadece Karacasu’ya özgü değil. Her yerde böyledir. Elbette karar verecek olan biz değiliz. Ama bir görüşümüz alınmalı. Sadece ben değil, ilçe başkanları var, diğer odalar var. Tabi bu cezaevi konusu, farklı boyutları var. Adalet Bakanlığı nasıl uygun gördü bilemiyoruz. Haklı gerekçeleri olabilir ama bunları bilemiyoruz. Hangi kuruluş giderse gitsin bir küçülme yaratır. Vatandaş direkt faturayı bize kesiyor ama bizim de bilgimiz yok. Benim kişisel görüşüm kapanması yönünde değil. Hiçbir kurumun kapanmasını istemem. Daha da artmasını isterim” şeklinde konuştu.