10-14 Temmuz 2019 tarihleri arasında müzikseverlere ev sahipliği yapacak olan festivale geçtiğimiz yıl, 80 bin kişi katılmıştı.

İYİ MÜZİK SLOGANIYLA YOLA ÇIKILDI

Umut Kuzey öncülüğünde Milyon Yapım organizasyonuyla 4. kez gerçekleşecek olan Kuşadası Gençlik Festivali "Her zaman iyi müzik" sloganıyla yola devam edecek. Festivale katılmak isteyenler kamp ve konserler için kombine bilete 264, günlük kombine bilete ise 60 Türk lirası ödeyecek.

'TÜRKİYE MÜZİK TARİHİNDE YERİNİ ALDI'

Bu yıl yapılacak olan festivalde 70 sanatçının sahne alacağını söyleyen, organizatör rock müzik şarkıcısı, bestecisi ve söz yazarı Umut Kuzey, festivalin her yıl daha da zenginleştiğini söyledi. Kuzey, “Gençlik festivalinin dördüncü yılında yine müzikseverlerle ve gençlerle buluşacağız. Gençliğe bir festival kazandırmak için 2016 yılında Kuşadası Sevgi plajından yola çıktık. Çok başarılı bir iş başlangıç oldu, diğer yıllarda da katılımcıları sürekli arttı. Toplam sirkülasyonda 200 binleri buldu. Bu yıl iki sahnede toplam 70 sanatçının hayranlarıyla buluştuğu bir festival olarak Türkiye müzik tarihine yerini alacak” diyerek, önümüzdeki yıllarda daha da zenginleşeceğini söyledi.

'TANIŞIYORLAR MÜZİĞE DOYUYORLAR'

Festival için gelen gençlerin yaklaşık 15 bininin kamp yaptığını söyleyen Umut Kuzey, “Kuşadası gençlik festivalinin bir diğer özelliği, sadece İzmir, Muğla, Denizli, Aydın gibi yakın illerden değil, Türkiye’nin dört bir yanından genç arkadaşlarımız bir araya geliyor. Gençler burada kamp kültürü ediniyorlar. Yaklaşık 15 bin civarı kampçı genç arkadaşımız var. Bizim onlara burada sağladığımız olanaklarla kamp kuruyorlar, kaynaşıyorlar, yeni arkadaşlıklar kuruyor, müzik dinliyorlar” dedi.

BİN KİŞİ GÖREV YAPIYOR

Festivalin bölgenin tanıtımı ve iş istihdamı açısından da önem taşıdığını söyleyen organizatör Umut Kuzey, şunları söyledi; “Festival bölgenin, Kuşadası’nın tanıtımına ve turizmine katkı sağlayan bir konumda. Davutlar sevgi plajında, sahille beraber 130 dönüm üzerinde kendi malzemelerimizle çitlerle çevirdiğimiz alanda duş, tuvalet, yiyecek içecek olanakları sağlıyoruz. Kamp ve festival alanına dedektörlü kapılardan giriş yapılacak. Yaklaşık 200 güvenlik elemanı ile gençlerin güvenli bir ortamda eğlenip tatil yapacakları bir ortam oluşturuyoruz. Festivalin mükemmel ve sorunsuz geçmesi için 100’ü ofis, 200’ü güvenlik olmak üzere bin kişi görev alacak. Tüm gençleri festivale davet ediyorum.” dedi.