Ziraat Mühendisleri Odası Aydın Şubesi ile Germencik Çevre ve Doğa Derneği işbirliğiyle Milli Aydın Bankası Kültür Merkezi'nde fotoğraf sergisi açıldı. Büyük Menderes Havzası ve Nehri'nde yaşanan çevre kirliliğinin 60 fotoğrafla anlatıldığı serginin açılışına Ziraat Mühendisleri Odası Aydın Şube Başkanı Mahmut Nedim Barış, Germencik Çevre ve Doğa Derneği Başkanı Halil Çetinkaya, Efeler Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Münür Alikoç, Efeler Kent Konseyi eski Başkanı Tuncay Erdemir, Aydın Barosu Çevre Komisyonu Başkanı İsmail Türbay, Kızılcaköylü kadınlar ve vatandaşlar katıldı.

Açılış öncesi konuşma yapan Germencik Çevre ve Doğa Derneği Sözcüsü Metin Aydın, Büyük Menderes Havzası ve Nehri'nin yok olmasını önlemek için mücadele ettiklerini söyledi.

Nehrin uzunluğunun 584 kilometre ve havzanın geçmişinin 9 bin yıl olduğunu belirten Aydın, "Biz bu topraklarda Büyük Menderes Havzası ve Nehri sayesinde yaşıyoruz. Havzada yetişen tarımsal ürünlerden beslendiğimiz için buradayız. Ama geldiğimiz noktada Büyük Menderes, Türkiye’nin en kirli üçüncü nehri olmuştur. Havza toprakları da ağır metal ve radyoaktivite kirliliği altındadır. Anlaşılacağı üzere Büyük Menderes Nehri ve nehrin suladığı havza çölleşme, yok olma tehlikesi altındadır. Amacımız havza ve nehrin yok olmasını önlemek ve gelecek nesillere de hizmet etmesi sağlamaktır" dedi.
Aydın'ın konuşmasını tamamlamasının ardından kurdele kesilerek serginin yapılışı yapıldı. Sergiyi gezen protokol üyeleri ve vatandaşlar, dikkatle inceledikleri fotoğraflarda Büyük Menderes Havzası ve Nehri'nin ne halden ne hale geldiğini görme imkanı buldu.