Aydın’ın Efeler ilçesinde yaşayan Dilara Çamlıca’nın hayat hikayesi, yürek burkuyor. Beş yaşındayken vücudunda oluşan morarmalar nedeniyle gittiği hastanede Dilara’ya aplestik anemi teşhisi koyuldu. İliğinin kan üretmediği tespit edilen Dilara’nın zorlu tedavi süresi başladı. İlik nakli olması gereken Dilara’ya annesi, babası ve kardeşinden alınan ilik uymadı. Akrabalarından alınan üç iliğin uyumlu çıkmasına rağmen Dilara’nın vücudunda ilikler tutmadı.

“ÇOCUKLUĞUMU YAŞAYAMADIM”

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi ( ADÜ) Hastanesi’nde tedavi süreci devam eden ve hayatta kalabilmesi için her üç günde bir toplam 4 ünite kan ve trombosit kan alan Dilara, ilik nakli olup sağlığına kavuşacağı günlerin hayalini kuruyor.

"ÇOCUKLUĞUMU YAŞAYAMADIM"

Vatandaşları kan ve ilik bağışında bulunmaya davet eden 18 yaşındaki Dilara, “Ben yaşamak istiyorum. Bunun için 13 yıldır bu hastalıkla mücadele ediyorum. Bu yaşam savaşında insanların desteğine ihtiyacım var. Lütfen yaşamamız için hayatınızın 5 dakikasını bize ayırın, kan ve ilik bağışında bulunun. Ben çocukluğumu yaşayamadım. Sağlığıma kavuşursam eğer, ilk olarak çocukluğumu yaşayacağım” dedi. Eğitim hayatına da ara vermek zorunda kaldığını kaydeden Dilara, “Beşinci sınıfa kadar okuyabildim. Hastalığımın ilerlemesiyle okulumu da bırakmak zorunda kaldım. Benim hayalim tasarımcı olmak. Özellikle çocuklar için kıyafetler tasarlamayı çok istiyorum. Umarım hayallerim gerçeğe dönüşür” diye konuştu.

“ÇARESİZİZ”

Çok zor günler geçirdiklerini kaydeden anne Ayfer Çamlıca ise, “Adeta her gün ölüyorum. Çare bulamıyoruz. Bu nedenle elimizden bir şey gelmiyor. Bizim tek isteğimiz kızımızın sağlığına kavuşması. Bunun için kızım ve biz, yıllarca bunun mücadelesini veriyoruz. Bu mücadele sürecimizde insanların desteğine ihtiyacımız var. Tüm sağlıklı bireyleri kan ve ilik bağışında bulunmaya davet ediyorum. İnsanların bağışta bulunacağı bir kan ve ilik, bir başka insanın hayatı olabilir. Lütfen bunu unutmasınlar. İnsanları yaşatmak için kan ve ilik bağışında bulunsunlar” ifadelerini kullandı.