Karacasu Kaymakamı Ahmet Soley’in karşılayıp ağırladığı heyette Kuzey Makedonya Cumhuriyeti Göçmenlik Bakanlığı Özel Kalem Bakan Yardımcısı Yana Velkovska, Göçmenlik Bakanlığı Yardımcısı Halkla İlişkiler ve Siyasi Danışman Xhenis Sylimani, Göçmenlik Ajansı Genel Müdürü Müsteşar Nikola Şalvarinov, Halkala İlişkiler Müdürü Simona Ristevska, Aydın Büyükşehir Uluslararası Makedonya ve Rumeli Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Yöneticisi Muammer Güler yer aldı. Afrodisias Müze Müdürü Baran Aydın eşliğinde antik kenti gezen heyet Makedonya’dan gelmeden önce mutlaka görmek için programlarına aldıkları Afrodisias’a hayranlıklarını dile getirdi. Karacasu Kaymakamı Ahmet Soley, 16-20 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek Uluslararası Afrodisias Kültür Sanat ve Tanıtım Festivali'nden bahsedip etkinlikler kapsamında Makedonya’dan gelecek halk oyunları ekibinin gösteri yapacağı bilgisi vererek heyeti festivale davet etti.

AFRODİSİAS ÖZEL BİR YER


19 yıldır düzenledikleri festivale Makedonya’nın bakanlık nezdinde temsilci gönderdiğini ifade eden Aydın Büyükşehir Uluslararası Makedonya ve Rumeli Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Yöneticisi Muammer Güler, “Aydın Büyükşehir Belediyesinin özellikle çok büyük destekleri var. Aydın Valiliğinin destekleri var. Amacımız bundan sonra da bunu sürdürüp kültürler arası ilişkileri arttırmak. Dostlukları pekiştirmek. Ülkemizin tarihi kültürel güzelliklerini tanıtabilmek. Bizim festivalimizdeki gözlemlerini not edip bunu Makedonya hükümetine iletecekler. Aydın’ımızın gösterilebilecek önemli yerlerine götürüyoruz. Dün Apollon, Altınkum, yarın Kuşadası. Afrodisias’a özel bir ilgi gösterdiler. Araştırmışlar kendileri görmek istediler. Bizim de programımızda yer alıyordu. Burada güzel bir vakit geçirdik. Karacasu Kaymakamı Ahmet Soley’e ilgisinden dolayı teşekkür ederim” dedi.

AFRODİSİAS HEYACAN VERİCİ BİR KENT


Afrodisias’ı daha önce duyduğunu ve mutlaka görmek istediğini ifade eden Göçmenlik Ajansı Genel Müdürü Müsteşar Nikola Şalvarinov, “Aydın’daki Makedonya ve Rumeli Derneği tarafından özellikle davet edildik. Bu güzel fırsattan dolayı buraya davet edilmek gurur verici. Aydın Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi sayesinde buraya geldik. Burada yaşayan insanlara da Makedon kültürü hakkında bilgi verme fırsatı elde ettik. Bu da bizi çok mutlu etti. Aydın’da yaşayan çok sayıda Makedon kökenli insan var. Biz buraya gelmekten ve onlarla bir araya gelmekten dolayı çok mutluyuz. Her iki ülkede de yaşayan insanlarımız adına çok daha başarılı bir gelecek için oldukça iyi bir fırsat olacaktır. Afrodisias’taki misafirperverliğiniz için çok teşekkür ediyorum. Özellikle burada beni oldukça heyecanlandıran kültürel miras hakkında sizden bilgi almak beni memnun etti. Daha önce de duymuştum bugün de ilk kez gezme fırsatı yakaladık. Kent beklediğimden daha müthiş bir yer. Herkesin burayı görmesi gerek” dedi. Kuzey Makedonya’dan Novaci Belediyesi ile Karacasu Belediyesinin kardeş şehir anlaşması imzaladığı hatırlatılan Şalvarinov, “Bu da iki ülke vatandaşlarının güzel bir gelecek için birlikte hareket ettiklerini gösteriyor” şeklinde konuştu.