AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim’in eski polis okulunun olduğu alana millet bahçesi yapılmasının kesinleştiğini açıklamasının ardından Millet İttifakı’nın ortakları CHP ve İYİ Parti’den açıklamaya tepki gelmiş, alana yeni bir polis okulu yapılması gerektiği görüşü öne çıkmıştı. Nazilli Belediye Meclisi’nin Salı günü yapılan toplantısında ise belediye tarafından işletilen Hangar Kafe’nin de içinde bulunduğu alanın içkili yer bölgesi olarak tespiti kararı çıkmış, teklif Cumhur İttifakı ortakları AK Parti ve MHP’nin itirazına rağmen CHP ve İYİ Parti'li üyelerin oylarıyla kabul edilmişti.

“NAZİLLİ’NİN İHTİYAÇLARI BUNLAR DEĞİL”

Milliyetçi Hareket Partisi Nazilli İlçe Başkanı Cüneyt Korkmaz, her iki kararın da Nazilli’nin ihtiyaçları göz önünde tutulmadan, halkla istişare yapılmadan alındığını belirterek iki isme tepki gösterdi. Ne millet bahçesinin, ne de Hangar Kafe’de alkol satılmasının Nazilli’nin ihtiyaçlarına cevap vermediğini savunan MHP’li Korkmaz, “Nazilli’nin gündemi bunlar değil. Belediye başkanı da, milletvekilleri de bizim oylarımızla seçildiler ama karar alınırken bize sormayı unutuyorlar. Halkla istişare yapmıyorlar. Seçmenin isteklerinden habersizler. Belediye başkanı bizim rakibimiz, bizimle çalışmayabilir ama Cumhur İttifakı’nın milletvekilleriyle de görüşemiyoruz. MHP olarak en azından içinde bulunduğumuz ittifakın vekilleriyle çalışmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“NAZİLLİ’NİN AVANTAJLARINI KULLANAMIYORUZ”

MHP’li Korkmaz, Nazilli’nin coğrafi olarak çok avantajlı bir konumda olduğuna değinerek, “Burada üniversitemiz var. Nazilli kiralık ev sorunu olmayan, güvenli ve turistik alanlara yakın bir konumda. Üniversite öğrencilerinin sorunları araştırılıp şehrimize daha çok öğrenci çekmenin yollarını araştırmalıyız. Ayrıca Nazilli’ye iş için gelen üst tabakadan kişilerin kalabileceği beş yıldızlı bir otel olmadığı için ya merkeze, ya da Denizli’ye gittiklerini görüyoruz. Bacasız sanayi olarak tabir edilen turizm ve ekonomiye katkısı yadsınamayacak üniversite öğrencileri için altyapı hazırlanması gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.