Sivas katliamının 26. yıl dönümü dolayısıyla Efeler Alevi Birleşenleri, Aydın Büyükşehir ve Efeler belediyelerinin katkılarıyla "Yanık Zaman Madımak" adlı tiyatro oyununu Aydınlılarla buluşturdu. Karşıyaka Belediye Tiyatrosu oyuncularının Yıldız Kenter-Şükran Güngör Kültür Merkezi'nde sahnelediği oyunu Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Aydın Şube Başkanı Rıza Akdeniz, Alevi Kültür Dernekleri Aydın Şube Başkanı Veli Akkan, Tahtacı Kültür Eğitim Kalkınma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı İsmail Gacar ve vatandaşlar izledi. Adil Bozkurt'un yazdığı ve Zekeriya Hocalar'ın yönetmenliğini üstlendiği oyunla 2 Temmuz Sivas Madımak katliamını anlatan oyuncular, izleyenleri duygulandırdı. Oyuncular, sahne performanslarıyla da büyük beğeni topladı. Oyunu dikkatle takip eden izleyiciler, oyunda rol alan oyuncuları uzun süre ayakta alkışladı. Başkanlar Atay, Akdeniz, Akkan ve Gacar, oyunun sonunda yönetmen Hocalar'a birer teşekkür çiçeği verdi.

"İNSANLIK YAKILDI"

Çiçekleri kabul eden Hocalar, Madımak katliamı gibi acıların ne Türkiye'de, ne de dünyada yaşanmasını istemediklerini dile getirdi. Sivas'ta insanlığın yakıldığını belirten Akdeniz de, "2 Temmuz bizim ruhumuzda sızı bırakan bir katliam" dedi.

“YÜREĞİNDE SEVGİ OLMAYANLARLA MÜCADELE ETMEK ZORUNDAYIZ”

Öldürmekten mutluluk duyan insanlarla birlikte yaşadıklarını ifade eden Atay ise, "Yüreğinde bir gram bile sevgi olmayan insanlara karşı biz birlikte mücadele etmek zorundayız. İşimiz çok zor. Ama dayanışma içinde olursak işimiz çok kolay. Bu dayanışmayı her zaman her yerde sürdüreceğimize inanıyorum" diye konuştu.