Koç Vakfının da eğitim hayatı boyunca tüm masraflarını üstlendiği Geyre Ortaokulu mezunu Çilem Özel, Türkiye’de yurt dışında geçerli çift diploma veren ilk eğitim kurumu olan ve mezunlarının neredeyse tamamının üniversite aşamasında ilk tercihlerine yerleştiği Koç Lisesine giden ilk Karacasulu öğrenci oldu. Yıllık ücretinin 200 bin liraları bulduğu Koç Lisesine girmek için Türkiye birinciliğinin bile yetmediği kaydedilirken Çilem bunu hem Türkiye birincisi olarak, hem de hayat öyküsü ile başarmış oldu. Başarı öyküsünü duymalarının ardından Çilem Özel’in okullarını tercih etmesi için çaba harcayan kurum bunda başarılı olurken Çilem Özel, mutluluğunu dile getirdi. Pazartesi günü İngilizce Öğretmeni Orhan Sevimli ve babası Cahit Özel ile birlikte uçakla İstanbul’a giden Çilem’e okul idarecileri tarafından okul gezdirildi. Okulun sunduğu ve sunacağı imkanlar bir bir anlatıldı. Ardından kayıt yaptırılırken Baba Cahit Özel, “Biz bu kadarını beklemiyorduk. Kızımın geleceği adına çok güzel imkanlar sunuldu. Gururluyum, mutluyum, emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

KAYMAKAM SOLEY: "ÇOK SEVİNDİM"

Öte yandan Çilem’in Koç Lisesi ile yollarının kesişmesinin hikayesini, Kaymakam Ahmet Soley anlattı. Çilem’in başarısının zorlu öyküsünü haberlerden gören Türkiye’nin tanınmış eğitimci ve siyasetçilerinden olan bir isim, yakın arkadaşı olduğu Ahmet Soley’i aradı. Bu isim Koç Vakfının ve lisesinin imkanlarından bahsederken Çilem’in başarı öyküsünü öğrenen Koç yetkilileri de Çilem’i okula kazandırmak için çaba harcadı. Kaymakam Soley, “Benim bir arkadaşım, dostum beni aradı. 'Böyle bir haber var. Bu çocuğu ikna edin Koç Lisesine gönderelim' dedi. Koç Lisesi yetkililerine de hikaye ilginç geldi. Tütün tarlasından Türkiye birinciliğine başarı öyküsü onların da ilgisini çekti. Okul Müdürü Murat Bey, 'Haber beni geçmişe döndürdü' dedi. ‘Ben de tütün tarlasında büyüdüm. Ben haberde kendimi gördüm’ dedi. Ben Çilem’in bu başarıları elde etmesine çok sevindim. Koç Vakfı tarafından Çilem’in bütün eğitim masrafları karşılanacak” ifadelerini kullandı.

KAYMAKAM SOLEY, SES GAZETESİNİ TEBRİK ETTİ

Kaymakam Ahmet Soley, LGS Türkiye birincilerinin açıklanmasının ardından bu başarı öyküsünü duyarak Çilem’in yaşadığı köye gidip tarlada çalışırken ve hayvanlara bakarken çekim yapan, “Tarladan, Türkiye birinciliğine” başlığı ile okurlarına duyuran Ses Gazetesi ve haberi yapan Özgür Dedeoluk’u tebrik etmeyi unutmadı. Haberin Türkiye gündemine taşındığını ve Çilem’in Koç Lisesine girmesine vesile olan arkadaşının haberlerden görerek kendisine ulaştığını ifade eden Kaymakam Soley, “Çilem’in Koç Lisesine gitmesinde sağ olsun Özgür’ün büyük faydası oldu. Dikkat çekecek bir iş yaptı. Tütün tarlasında ve diğer yerlerde çekimler yaptı. Onun da çok büyük faydası oldu Koç’a girmesinde” diye konuştu.