Geçtiğimiz günlerde HDP Didim İlçe Başkanı M. Emin Özden’in vefatı dolayısıyla Başkan Atabay, partililerle birlikte HDP ilçe seçim bürosuna taziye ziyareti gerçekleştirdi. Ziyaretle ilgili ortaya atılan farklı yorumlara Atabay’dan tepki geldi. Gerek sosyal medya, gerekse basın organlarında ortaya atılan iddialara seçim ofisinde yaptığı açıklamayla tepki gösteren Atabay, “Kişisel olarak şunu söylüyorum, bu taziyeyi bu şekilde kullanmaya çalışanlar, bu işi bu hale çeviren şerefsizdir. Bunu böyle yapan haysiyetsizdir, vicdansızdır” diye konuştu.

“SİYASİ ETİĞİN DIŞINA ÇIKMAYA BAŞLADILAR”

Atabay, seçimlere sayılı günler kaldığını ve ahlak dışı karalama kampanyasıyla karşı karşıya kaldıklarını belirterek, “Seçime iki hafta kaldı. Bizler kadar kadın kollarımız, gençlik kollarımız ve sizler çalışıyorsunuz. Biz CHP olarak, haklı olan taraf olarak, bu seçimi açık ara farkla kazanacağız. Buna canı yürekten inanıyorum. Partimize ve arkadaşlarıma güveniyorum. Biz Mustafa Kemal’in evlatlarıyız, haklıyız, kazanacağız. Bazı şeylerden bahsedeyim, süre kısaldıkça oynanan oyunlar başlıyor. Etik olmayan hareketlerle karşı karşıyayız. Kaybetmenin bile bir şerefinin olduğu böyle bir mücadelede herkesin kazanamayacağını bile bile maalesef siyasi etiğin dışına çıkan ve çıkmaya devam edecek hareketlerle karşı karşıyayız” ifadelerini kullandı.

“YAVAŞ YAVAŞ KAÇINILMAZ SONA DOĞRU GİDİYORLAR”

Ortaya atılan iddiaların asılsız olduğunu dile getiren Atabay, şunları kaydetti: “Şöyle bir şey seçim propagandası olabilir mi? Karşınızdaki partiye, rakibe çamur atacaksınız, bunu kurgu halinde kurgulayacaksınız, ondan sonra gidip bastıracaksınız parayı bir tane ne idiğü belirsiz gazete vereceksiniz o parayı, istediğiniz gazeteyi bastıracaksınız. Sonra o gazeteyi gençlerin cebine 50 lira para koyup dağıttıracaksınız. Cumhuriyeti kuran bu parti PKK’yla, teröristlerle ve FETÖ ile iç içeymiş, pazarlık yapıyormuş! Seçim anlaşması yapıyormuş! Şimdi sınırda mahkemeler kurup, horonlar tepen, halaylar çeken bağıran, çağıran bir siyaset üretip ondan sonra o insanları kandıran sanki kendileri değil. Dönüyoruz ilçemize bana PKK’lı diyor, FETÖ’cü diyor, bunları o gazeteye yazdırıyor. Yahu adam hiçbir şey öğrenemediysen 30 yıldır siyasetteyim diyorsunuz. Hiçbir şey öğrenemediysen bu şekilde seçim kazanamayacağını öğrenmeliydin. Yavaş yavaş kaçınılmaz sona doğru gidiyorlar. O yüzden mantık gidiyor, ahlak gidiyor, daha da kötüye gidecek.”  

“BU İŞİ BU HALE ÇEVİREN ŞEREFSİZDİR”

Atabay, ilçe örgütüyle yaptıkları taziye ziyaretine dönük farklı algılar yaratmak isteyenleri eleştirerek, “Geçen günlerde bir partinin, HDP’nin ilçe başkanı vefat etti. Biz ilçe örgütüyle beraber o partinin seçim bürosuna başsağlığına gittik. Bizim dinimiz, örf ve adetlerimiz, insanlığımız, kaybedilen insanların yakınlarına siyasi parti temsilcisi ise parti örgütüyle beraber o örgüte başsağlığı dilemeyi gerektirir. Yanlış mı bu? Biz de gittik başsağlığı diledik. Ondan önce de partilerine saldırı olmuş, bunun için de geçmiş olsuna gittik. Bu bir siyasi etik değil mi, insanlık değil mi, o partinin insanları insan değil mi? Aynı topraklarda yaşamıyor muyuz? İlçe başkanı vefat etmiş gidip başsağlığı diledik. Siyaset yapacağız diye insanlığımız ve dinimizi unutacak mıyız? Daha doğrusu beynimizi çalıştırmayacağız mı? Gittik, başınız sağ olsun dedik, onlar da Allah razı olsun dediler. Konu bu. Şimdi siz dönüyorsunuz orada oturmuşken bu konular konuşulurken çekilmiş resmi, para vererek gazeteye bastırıyorsunuz, ondan sonra bunu gençlere para vererek dağıttırıyorsunuz. Neymiş bizi toplum karşısında küçük düşürecekmiş. Yok ya çok kolaydı bu. Şimdi bu ve bunun gibi hareketleri göreceğiz. Şimdi ben bunu sordum kabul etmiyorlar. Biz böyle bir şey yapmadık, bizim bununla alakamız yok diyorlar. Vatandaşın beyanı esastır. Kabul mü? Kabul ediyorum ben, tamam yapmadınız. Peki kardeşim o zaman ben de kişisel olarak şunu söylüyorum. Bu taziyeyi bu şekilde kullanmaya çalışanlar, özür dileyerek söylüyorum ki, kim yaptıysa hak ettiği için söylüyorum, nasıl olsa biz yapmadık diyor ya, o zaman ortaya söylüyorum. O zaman bu işi bu hale çeviren şerefsizdir. Bunu böyle yapan haysiyetsizdir, vicdansızdır, hadi bakalım üstüne kim alınıyorsa alınsın. Ve bu halk 31 Mart gecesi size sandıkta bu hesabı soracak ve cevabını verecek” dedi.