Aydın’ın yıllardır hayalini kurduğu vakıf üniversitesi için ilk adım atıldı. AYTO ve GEKA arasında ‘Vakıf Üniversitesi Fizibilite Raporu’ için protokol imzalandı. AYTO binasındaki Vali Erol Ayyıldız Toplantı Salonu’nda düzenlenen törene Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu üyesi ve AYTO Başkanı Hakan Ülken, GEKA Genel Sekreter Vekili Özgür Akdoğan, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan katıldı.   

“YOL HARİTASI OLACAK”

Protokolün imzalanmasının ardından proje hakkında bilgiler veren Ülken, “Aydın’ın ekonomi, ticaret ile sanayisine değer katmak ve akademik zenginliğine katkı vermek için vakıf üniversitesine ihtiyaç var. Bu anlamda AYTO olarak Aydınımızın bir hayalini gerçekleştirmek için ilk adımı atıyoruz. Vakıf üniversitesinin Aydın’ı bir adım daha ileriye taşıyacak. Aydın’ın bu konuda desteklerini bekliyoruz” dedi. AYTO olarak Aydın’ın ihtiyaçlarının giderilmesi hususunda üzerine düşeni yaptığını vurgulayan Ülken, “Bu proje sürecinde kamu kaynağının doğru yerde kullanılıp kullanılmayacağı belirlenerek ve en yüksek verimin nasıl kullanacağı tespit edilecek. Projenin nasıl yürütülmesi gerektiğini bilimsel veriler ışığında görmüş olacağız. Bu rapor, hangi bölümlerin olması gerektiği ve maliyetler gibi birçok kriterin ele alınacağı bir rapor olacak. Bizim yol haritamız olacak. Biz projeyi Aydın Ticaret Odası Okutma Vakfı olarak verdik. Vakıf veya özel üniversitenin Aydın'a kazandırılması için adımı birlikte adım atacağız. ADÜ ile birlikte yöneteceğiz. Destek ve emek veren herkese teşekkür ediyorum.  

“ADÜ’DEN DESTEK”

Bu alanda ilk başarılı projenin AYTO’dan geldiğini belirten GEKA Genel Sekreter Vekili Özgür Akdoğan, projenin Aydın’a hayırlı olmasını diledi. ADÜ olarak projenin içerisinde yer aldıkları için çok mutlu olduklarını kaydeden ADÜ Rektörü Bircan, “Projenin Aydın’a büyük değer katacağını düşünüyoruz. AYTO ile işbirliği yaparak projeye destek olacağız. Aydın ve ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz” şeklinde konuştu.