Suç duyurusunun, 2911 sayılı toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununun 10. Maddesine muhalefet sebebiyle yapıldığı öğrenildi. Kanunun 3. maddesinde, “Herkes, önceden izin almaksızın, bu kanun hükümlerine göre silahsız ve saldırısız olarak kanunların suç saymadığı belirli amaçlarla toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahiptir” ibaresi bulunurken, Madde 10’da “Toplantı yapılabilmesi için, düzenleme kurulu üyelerinin tamamının imzalayacakları bir bildirim, toplantının yapılmasından en az kırksekiz saat önce ve çalışma saatleri içinde, toplantının yapılacağı yerin bağlı bulunduğu valilik veya kaymakamlığa verilir”  ifadesi geçiyor. Bu bildirimin yapılmaması sebebiyle Karacasu Kaymakamlığı tarafından suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi.

NE OLMUŞTU?

Son zamanlarda kamuoyunda oluşan Karacasu’da jeotermal kaynak arayışı şeklindeki girişimler vatandaşları tedirgin ederken Dereköy Mahallesinde jeotermelle mücadele veren Aydın’daki diğer ilçelerin mahalle halkı, Dereköylüler, bazı CHP’li ve İYİ Parti’li meclis üyeleri ve muhtarların katılımıyla bir bilinçlendirme toplantısı düzenlendi. AYÇEP yönetiminin de yer aldığı toplantıda Tabipler Odası Başkanı ve bir avukat da bulundu.

ALEMLER TOPLANTISI İPTAL OLDU

Öte yandan 29 Nisan 2019 Pazartesi akşamı Alemler Mahallesinde yine AYÇEP'in katılımıyla düzenlenecek olan toplantı bildirimin 48 saat önceden verilmemesi sebebiyle usule uyulmadığı için iptal edildi. Toplantının ilerleyen günlerde düzenleneceği öğrenildi.