İncirde büyük kayıplara yol açan zararlılarla mücadele yöntemleri sırasıyla Gencelli, Kurtuluş, Pamucak, Kayran, Horsunlu gibi mahallelerde üreticilere aktarıldı.

ELMA SİRKESİ TABANLI TUZAK

Yetkililer eğitimlerde, sirke sineği ile mücadele için elma sirkesi tabanlı bir tuzak hazırlanması gerektiğini aktararak, "Sirke sineği tuzağı için yarım litrelik pet şişelerin içine 200 mg elma sirkesi konularak, pet şişenin üzerine orta hizada 3 mm’den büyük olmayan yani 6'lık çivi ile 8-10 adet delik açılıyor. İncirlerin olgunlaşma döneminden en az 20 gün önce ya da 2'nci iğlek atımını takriben 3-4 gün sonra pet şişenin kapağı kapalı olacak şekilde yerden 1 veya 1,5 metre yükseğe ağacın büyüklüğüne göre en az 2 tane asılıyor" bilgisini verdi. Yetkililer, tuzakların asılı olduğu dönemde yere düşen vuruk incirlerin toplanarak imha edilmesi gerektiğini de vurguladı.

AKDENİZ SİNEĞİYLE MÜCADELE

Yetkililer, Akdeniz meyve sineği ile mücadele için ise 1 litre Success ilaç ile 10 litre suyun karıştırıldığını aktarırken, "Yine yarım litrelik pet şişe içine 100 mg bu karışımdan konuluyor. Şişenin orta hizasına 6 mm genişliğinde yani 10'luk çivi ile 8-10 adet delik açılıyor. İncirlerin olgunlaşma döneminden en az 20 gün önce pet şişenin kapağı kapalı olacak şekilde her ağaca bir tane tuzak asılıyor. Tuzaklar yine yerden 1 veya 1,5 metre yüksekte olacak. Tuzakların asılı olduğu dönemde toprağa düşen vuruk incirler toplanıp imha ediliyor" ifadelerini kullandı. Bu arada İncirde ekşilik böceği ile mücadele için de aynı tuzağın kullanıldığı belirtildi.