Sultanhisar Belediyesi, Gireniz Deresi ve Hayıtlıdere’yi kendi imkanlarıyla ıslah etmek için çalışmalarını sürdürüyor. Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya, yaklaşık 20 kilometrelik derelerin ıslahının belediye imkanlarıyla tamamlanamayacağını belirterek Hükümet yetkililerinden yardım istedi. Her iki derenin de etrafında yüzlerce dönüm ekili arazi bulunduğunu hatırlatan Başkan Yıldırımkaya, dere yataklarında her yağmurda sel meydana geldiğini ve toprak erozyonu oluştuğunu dile getirdi.

"TOPRAK EROZYONUNA NEDEN OLUYOR"

Başkan Yıldırımkaya, Karayolları Müdürlüğü’nün her yağmurda derelerden gelen su ve toprağı tahliye etmek için büyük meblağlar harcayarak özel sektörden hizmet satın aldığını kaydetti. Yıldırımkaya, “Söz konusu dereler beton ya da parke taşla kaplanırsa, çiftçilerin tarlalarına ulaşımını da sağlayan bu yollarda yazın tozdan, kışın çamurdan kurtulmuş olacağız. Her yağmurda bu iki dere ciddi oranda toprak erozyonuna da sebep oluyor. Biz kendi imkanlarımızla bir kısmını parkeyle kapladık. Hatta derelerin çevresinde tarlası bulunan çiftçilerin bile maddi katkısı oldu” dedi.

“İŞÇİLİĞİNİ BİZ YAPALIM”

Karayoları Müdürlüğü’nün derelerden gelen su ve toprağı tahliye etmek için hizmet satın alarak yolun kenarına metrelerce uzunluğunda kanal kazdığını, demir yolunun altında açılan derin çukurun yolu kullananlar ve yakın çevrede yaşayanlar için tehlike arz ettiğini belirten Yıldırımkaya, “Burada gördüğümüz gerçekten vahim bir tablo. Menfezler kapatılmış durumda. Şiddetli bir yağmurda burada oluşacak su birikintisi tehlike yaratacak. Demiryolları, Karayolları, Hükümet yetkililerine sesleniyorum. Gelin bu iki dereyi rehabilite edelim. Siz malzemesini verin, işçiliğini biz yapalım. Burada harcadığınız paranın çok daha azıyla buradaki sorunu birlikte çözelim” diye konuştu.