Germencik’in Alangüllü Mahallesi’ndeki Deve Güreşi Arenası’nda düzenlenen deve güreşi festivaline, Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinin çeşitli şehirlerinden toplamda 166 pehlivan deve katıldı. Havanın güneşli olmasından dolayı yoğun bir katılımın olduğu deve güreşlerini yaklaşık 5 bin kadar seyirci izledi. Alangüllü’deki deve güreşlerini protokolde, AK Parti Milletvekili ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Mustafa Savaş, Germencik Belediye Başkanı ve Efeler Belediye Başkan Adayı MHP’li Ümmet Akın, İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale, Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, MHP İl Başkanı Burak Pehlivan ve AK Parti İl Başkanı Ömer Özmen ile çok sayıda partili de yakından takip etti. Güreş sırasında kaçan develer seyircilere büyük heyecan yaşatırken, galip gelen develer arena etrafında seyircilere gösterilerek büyük alkış aldı. Müsabakalar sonunda develere kupalar ve ödülleri takdim edildi.

"DÜNYAYA TANITMALIYIZ"

Germencik Deve Güreşleri Festivaline katılan Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş, etkinliğin çok güzel bir atmosfere ev sahipliği yaptığını ifade ederek, aynı atmosferin 31 Mart akşamında da zafer gecesi olarak yaşacaklarını ifade etti. AK Partili Savaş, “Germencik Belediye Başkanımızın düzenlemiş olduğu bu güzel etkinliği izlemek için hep beraber, MHP İl başkanı, AK Parti İl Başkanı, Belediye Başkan adaylarımız, ben de Cumhur İttifak’ın adayı olarak hep beraber izlemeye geldik. Çok güzel bir etkinlik. Yörük Kültürünün vazgeçilmezi, güzel bir etkinliği. Güzel bir ortam, hava çok güzel, her şey çok güzel. Tabii bu yöremizin kültürünü bütün Türkiye’ye ve dünyaya tanıtmamız lazım. Yapılan bu etkinlik alanlarının daha güzel, daha iyi olması gerekiyor. Belediye başkanlarımızla birlikte hep beraber tüm ilçelerimizde daha güzel bir seyir ortamında yapacağız inşallah. Çok güzel bir atmosfer vardı. Birlik ve beraberliğimiz 30 Mart akşamına kadar devam edecek. 31 Mart akşamında da güzel bir zafere imza atacağız inşallah” ifadelerini kullandı.

“BİZ HER ZAMAN SAHADAYDIK”

Seçim startını çoktan verdiklerini ve her zaman sahada olduklarını ifade eden Mustafa Savaş, “Biz her zaman sahadaydık, arkadaşlarımız sahadaydı. Aydın’a yabancı değiliz. Aydın’ın sorunları gayet iyi biliyoruz. Aydınlıların neler istediğini biliyoruz. İhtiyaçlarını biliyoruz. Bu nedenle zaten şuanda sahadayız. Çok güzel işler yapacağız. Çok mutluyuz, iddialıyız. Hedeflerimiz büyük. Aydın her şeyin en güzelini hak ediyor. En güzelini yapmak için de kolları sıvadık. Hep beraber, birlik ve beraberlik içerisinde yürüyoruz. Bu zaferi 31 Mart akşamı hep beraber ilan edeceğiz. Cumhur ittifak’ın güzelliğini ve en güzel örneğini inşallah Aydın’da yaşatacağız. Biz geçmişte ne söz vermişsek bugüne kadar yerine getirdik. Burada da söz verdiğimiz şeyleri hep beraber yapacağız” dedi.  

“AYDIN’A GÜZEL HİZMETLER OLACAK”

Cumhur İttifak’ı sonucu Efeler Belediye Başkan Adayı olan MHP’li Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın da, “Sayın Büyükşehir Belediye başkan adayımızın da söylediği gibi mecliste bile adil olacağız. Bu 5 yılı değerlendirdiğimizde, sayın büyükşehir belediye başkanımız, bazı belediyelerin deve güreşi ve boğa güreşi etkinliklerine katkı sağladı bazılarına sağlamadı. Biz eşit bir şekilde hangi parti belediyesi olursa olsun, büyükşehir belediye başkanımız Mustafa Savaş’ın önderliğinde herkese eşit şekilde katkı sağlayacağız. Buradan tüm kamuoyuna ve deveci arkadaşlara duyuralım. İnşallah önümüzdeki günlerde Aydın’a güzel hizmetler olacak” sözlerini kaydetti.