Aydın Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü, Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ), Aydın Ticaret Odası (AYTO), Aydın Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), ile Aydın Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) işbirliğinde “Aydın İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı” kapılarını açtı. Efeler ilçesindeki Atatürk Kent Meydanı’nda düzenlenen ve iki gün boyunca devam edecek olan fuarda 70 firma stant açtı. Fuarın açılışına, İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Bekir Aktürk, Vali Yavuz Selim Köşger, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, Aydın Sanayi Odası Meclis Başkanı Gökhan Maraş, Aydın Ticaret Borsası Başkanı Fevzi Çondur, Aydın Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Selahittin Çetindoğan, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ SÜRÜYOR”

İşsizliğin sadece Türkiye’nin değil, tüm dünyayı ilgilendirdiğini vurgulayan İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Bekir Aktürk, “İşsizlikle ilgili mücadele noktasında kamu ve özel sektörün ortak hareket etmesi gerekiyor. 2023 vizyonuyla dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisi arasına girme hedeflerini gerçekleştirme doğrultusunda hızlı bir şekilde çalışıyoruz. Hiç şüphe yok ki bu konuda en mühim meselelerimizden birisi de istihdamı artırabilmek ve geliştirebilmektir. Bu konuda çalışmalarımıza devam ediyoruz. 2017’de başlatılan istihdam seferberliği sürüyor. 2019’un Şubat ayı içerisinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın riyasetinde Bakanımız Zehra Zümrüt Selçuk’un himayelerinde yeni bir istihdam seferberliği başlattık. Bu istihdam seferberliğimizde başta kadınlar, engelliler ve gençler olmak üzere istihdamında güçlük çektiğimiz gruplara yönelik ve iş arayan vatandaşlarımıza ve işçi arayan işverenlerimize çok güçlü destekler, teşvikler ve programlar uyguluyoruz” dedi.

"YOĞUN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın direktifleriyle başlatılan istihdam seferberliği kapsamında yoğun çalışmaların devam ettiğini kaydeden ADÜ Rektörü Prof. Dr. Aldemir, “Ülkemizin ekonomik alan başta olmak üzere pek çok alanda zor duruma girmesini isteyen bazı kişilere karşı Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısına sessiz kalmayan yatırımcılarımız, istihdam konusunda üzerilerine düşen görevi yerine getirmişlerdir. Bizler yeni dönemde üniversite-sanayi işbirliğinin en üst düzeye çıkarılarak yetişmiş insan gücünü oluşturma adına ADÜ olarak görev ve sorumluluğumuzun bilinciyle hareket edeceğiz” diye konuştu.

“AYDIN’DA BEN ÇALIŞMAK İSTİYORUM DİYENE İŞ VAR”

"Aydın’da ben çalışmak istiyorum" diyen herkese iş olduğunu belirten Vali Köşger, “İŞKUR Genel Müdürlüğü 1960’lardan beri var. Bizim öğrenciliğimiz sırasında Ankara Kızılay’da önünden geçtiğimiz bir genel müdürlük binası vardı. Ne yaptığını, ne ettiğini bilmezdik. Belki kurulduğu sırada aslında ülkemiz açısından hayıflanacak bir durum olan yurt dışına işçi gönderme dışında ne yaptığını kimsenin bilmediği bir kurum. Şimdi gelinen noktada İŞKUR Genel Müdürlüğü ve il müdürlükleri, iş gücü piyasasının baş aktörlerinden biri haline geldi Bundan dolayı emeği geçen ilgilileri tebrik etmek istiyorum. Çok güzel bir rol ifa ediyorlar. İnsanların evine ekmek götürmesine vesile oluyorlar. Bu her türlü takdirin fevkinde olan bir şey. Aydın’da ‘Ben çalışmak istiyorum’ diyen herkese iş var” ifadelerini kullandı.

İŞ ARAYANLARLA İŞVERENLER BULUŞTU

Konuşmaların ardından Aydın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından halk oyunları gösterisi sergilendi. Daha sonra fuarın açılış kurdelesi protokol üyeleri tarafından kesildi. Protokol, oluşturulan stantları gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. İşverenlerin kurduğu stantlarda form dolduran işsiz vatandaşların yanı sıra, lise ve üniversite öğrencileri de meslek dalları hakkında bilgi aldı. Yarın sona erecek olan fuar, saat 19.30’a kadar ziyarete açık olacak.