MHP Aydın İl Başkanı Burak Pehlivan, seçimlerle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Kurtuluş Savaşı'nda işgal görmüş, acılar çekmiş Aydın halkının, beka hassasiyetine özellikle dikkat ettiğini belirten Pehlivan, "Hainleri ve hainlikleri iyi bilen hemşehrilerimiz, Cumhur İttifakı'nın niçini, nedeni konusunda tereddüt içinde değildir. Büyükşehir Adayımız Sayın Mustafa Savaş ve ilçe belediye başkan adaylarımıza hemşehrilerimizin teveccühü bizi şaşırtmadı. 1960 darbesinde kendi evlatları merhum Adnan Menderes’i demokrasiye şehit veren hemşehrilerimizin siyasette arif olduğunu biliyoruz. Büyükşehir ve tüm Cumhur İttifakı adaylarımızın seçimlerde zafere ulaşacağını biz değil, gösterilen ilgi ve sevgi söylemektedir" dedi.

"HEMŞEHRİLERİMİZİN EFELİĞİNİ YÜREĞİMİZDE TAŞIYORUZ"

Pehlivan, Aydın'ın kaybolan yıllarının olduğunu ve bu yılların üretken belediyecilik ve gönül belediyeciliği ile kısa sürede telafi edileceğini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Aydın çağdaş projeler ile kısa sürede layık olduğu seviyeye gelecektir. Aydın efeleri; plansız, günü kurtarmaya yönelik çalışmalardan bıkmıştır. Efelerimiz topuklarda ezilmeyecektir. Biz efelerimizi seviyoruz. Biz hemşehrilerimizi seviyoruz. Biz hemşehrilerimizin efeliğini topukta değil, yüreğimizde taşıyoruz."

"MİMARI, TÜRK MİLLETİ"

Aydın'ın yürekli efelerinin, Cumhur İttifakı'nı Aydın'ın ittifakı olarak gördüklerini dile getiren Pehlivan, kendileri de Cumhur İttifakı'na 'Yürekli efelerin iftiharı' dediklerini ifade etti.
Türk milletinin yüksek milli şuurunun, AK Parti ve MHP'nin Cumhur İttifakı ile Türkiye'nin geleceğine yön verme iradesini göstermesine neden olduğunu aktaran Pehlivan, "Cumhur İttifakı'nın mimarı Türk milletidir. Cumhurbaşkanımız, AK Parti Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan beyefendi ile MHP Genel Başkanı Bilge Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli beyefendinin; Türk devletine yüksek sadakat, feragati, fedakarlığı ile kurulan ve Türk milletinin milli talebi olan Cumhur İttifakı tarihte az rastlanacak bir enerjidir. Bu enerji 2023 demektir. Bu enerji 2071 demektir. Bu enerji beka demektir. Bu enerji lider ülke Türkiye demektir" ifadelerini kullandı.