31 Mart Yerel Seçimlerinde rakiplerini geride bırakarak beşinci döneme adım atan Köşk Altıeylül Mahalle Muhtarı Ali Sarıpehlivan, kendisine ait özellikleriyle dikkat çekiyor. Muhtarlık deneyiminde 20 yılı geride bırakan ve 5’inci dönem için göreve başlayan Sarıpehlivan, Köşk’ün en yaşlı muhtarı olma özelliğini de elinde bulunduruyor. 1999 yıldan bu yana muhtarlık yapan Sarıpehlivan, bugüne kadar iki başkan eskittiğini ve üçüncü yeni bir başkanla çalışmaya başladığını dile getirdi. Yaklaşık 2 bin nüfuslu bir mahallenin muhtarı olan Sarıpehlivan, 20 yıllık görev süresinde birçok olaya tanıklık ettiğini ve herkese eşit mesafede davranıp belediye başkanlarıyla da uyumlu çalıştığını belirtti.

“HER ZAMAN ULAŞILABİLİR OLDUM”

Doğma büyüme Köşk’lü olduğunu dile getiren Sarıpehlivan, “Altıeylül Mahallesi kurulduğu günden bu yana muhtarlık görevini yürütüyorum. Hem yerli, hem de doğma büyüme Köşklü olmamız nedeniyle vatandaşımızda bir güven oluşturduğumun kanaatindeyim ve beş dönemdir de halkımız tarafından bu göreve layık görülüyorum. Vatandaşla devamlı iç içeyim ve her zaman sorularını dinlemeye hazırım. Bugüne kadar vatandaşımızın ihtiyaçlarını yerine getirmeye çalıştık ve hiçbir zaman mağdur etmedik. Gece gündüz demeden görevimin başında yer aldım ve her zaman ulaşılabilir oldum. Sağolsun bugüne kadar mahallelim de bana sahip çıktı. Hepsinden Allah razı olsun. Hepsine minnettarım ve tek tek hepsine teşekkür ediyorum” dedi.

“MUHTARLIK İŞ KAPISI OLDU”

Maaşı ve sosyal güvencesinin olması nedeniyle muhtarlığın vatandaş tarafından bir iş kapısı olarak görülmeye başlandığını ifade eden Sarıpehlivan, “Daha önce hiç kimse muhtarlığa önem vermiyordu ama şimdi kıymete bindi. Muhtarlıklar devletin en uç noktası olduğu gibi aynı zamanda vatandaşla en hızlı ve en yakın teması kurabilen yine muhtarlıklardır. Muhtarlıklar vatandaşın istek ve taleplerini köprü vazifesi görerek üst mercilere aktaran birimlerdir” diyerek muhtarların bazı önemli görevlerinden de bahsetti.