Türkiye’nin en önemli bal üretim merkezlerinden biri olan Aydın’da yılda 10 bin ton civarında bal üretildiğini dile getiren Özdemir, Türkiye bal üretiminde Aydın’ın ilk beşte yer aldığını ifade etti. Kış döneminde ülkenin dört bir yanından arıcıların Aydın’a akın ettiğinin altını çizen Özdemir, “Türkiye’de bal üretiminde ilk beşteyiz. Aydın’da 10 bin ton bal üretimi var. Türkiye’de üretilen balın yüzde 15’ini ilimiz karşılıyor. Kış döneminde en iyi bahar gelişim sahası ilimizdedir. Türkiye’nin her yerinden arıcılar kış konaklama yeri olarak Aydın’ı seçiyor. İlimizde 380 bin kovan var. Dışarıdan gelenlerle birlikte kovan sayısı 3 milyonu buluyor” dedi.

4 MİLYON GELİR HEDEFLENİYOR

Özdemir, birlik bünyesinde kurdukları kooperatif aracılığıyla arıcıların ballarını satın alıp ihracat gerçekleştirdiklerinin altını çizerek şunları söyledi: “Birliğimiz 2003 yılında kuruldu. Ben göreve 2015’te seçildim. 2015 yılında Gümrük Bakanlığından izin alarak kooperatifi kurduk. 2016’da faaliyete geçtik. Birliğin 2 bin 600 üyesi var. Arıcılardan aldığımız balları yurt dışına gönderiyoruz. 2017’de 40 ton bal ihracatından 1 milyon lira gelir sağladık. Geçen yıl 100 tona yakın Avrupa’ya bal gönderdik. Bu yıl ki hedefimiz de baldan 4 milyon lira gelir sağlamak.”

YENİDEN ADAY

Aydın Arı Yetiştiricileri Birliği’nin kongresinin Mart ayında yapılacağını belirten Özdemir, bir dönemdir sürdürdüğü birlik başkanlığına yeniden aday olduğunu sözlerine ekledi.