İstihdam Seferberliği Aydın İş Dünyası Buluşması, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger’in katılımıyla Aydın Ticaret Odası’nda gerçekleştirildi. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu toplantıda yaptığı konuşmada, Aydın’ın, adaletsizliğe ve zulme uğrayanları cesurca savunan, milletin izzetini, namusunu koruyan, Efelerin ve Zeybeklerin şehri olduğunu söyledi.

DÜNYANIN EN GÜZEL İNCİRİNİ AVRUPA TESCİLLEDİ 

Evliya Çelebi’nin ‘Ovalarından bal, dağlarından yağ akar’ sözünü hatırlatan Hisarcıklıoğlu, “Aydın’ı gayet güzel tasvirlemiş. Gerçekten de Aydın, bir tarım ve turizm merkezi. İncir, kestane, zeytin, pamuk ve çilek üretiminde Türkiye’de ilk sıralarda. Odamız, dünyanın en lezzetli inciri olan Aydın incirine, Borsamız da Aydın kestanesine coğrafi işaret aldı. Bunda sadece Türkiye ile de sınırlı kalmadınız. Aydın Ticaret Odamız, Aydın incirini Avrupa’da da tescilledi. Ülkemizde buna sahip, şu an sadece 3 ürün var. Gaziantep’in baklavası, Malatya’nın kayısısı ve Aydın’ın inciri” dedi.

AYDIN ÇOK ŞANSLI BİR İL 

Aydın’daki oda ve borsaların verdiği hizmetlerden de övgüyle bahseden Hisarcıklıoğlu, “Aydın’daki tüm oda ve borsalar verdikleri hizmet kapsamında 5 yıldızlı. Paris, Londra, Berlin odaları ile aynı kalitede üyelerine hizmet veriyor. Aydın gerçekten çok şanslı bir il” diye konuştu.

İŞ DÜNYASINA ÇAĞRI 

Aydın ile çevre illerdeki iş dünyasına ve işverenlere çağrıda bulunan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti: “Bu tarihi desteklerden faydalanın, istihdam kampanyasına katılın. Hedefimiz çok büyük, Ama biliyorsunuz, bizim inancımızda ne diyor. İnsan, ancak çalıştığını elde eder, Bize düşen de bu. Gayret bizden, takdir ve tevfik Allah'tan. Zaten, ilk gelen sinyaller bize umut veriyor. İstihdamda, pozitif ivmeyi başlattık. Devamı da gelecek inşallah. En az bir işsiz vatandaşımızı işe alarak, iki tarafta da kazançlı olun, işinizi geliştirin. Ekonominin büyümesine katkınız olsun. Türkiye’nin geleceğine yatırım yaparak, kazanan siz olun. Bu topraklarda bereketi ve umudu hiç kaybetmedik. Kaybetmeyeceğiz. Bereketli ve umut dolu bir geleceğe merhaba demek için, ‘Burada iş var, Burada aş var, Burada gelecek var’ diyoruz.”  
  Hisarcıklıoğlu’na Aydın Ticaret Odası, Ticaret Borsası ve Sanayi Odası’nın yönetimleri tarafından plaket ve çeşitli hediyeler verildi.