Didim Ticaret Odası Kültür Merkezinde gerçekleşen etkinliğe, Didim Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Erbaş, Didim Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nuran Arslan, TEB Kadın Bankacılığı Müdürü Berna Tüzüner, banka yetkilileri ile çok sayıda Didimli kadın katıldı.

"KADINLAR BİR ADIM ÖNE ÇIKMALI"

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından etkinlikte ilk olarak Oda Başkanı Hilmi Erbaş konuştu. Erbaş, kadınların ezber bozmaya ihtiyacı olduğunu belirterek, “Kadın girişimciler kurulumuzu bu konuda tebrik ediyorum. Girişimcilik ruhu çok önemli ve kadınlar bu konuda bir adım daha öne çıkmalı. Onların düşünce ve zarafetleriyle bu konuda öncü adımlar atılabilir ve bu sürece katkı sunulabilir. Kadınlarımızın aldıkları paylar istenilen yerde değil. Kadınların hem girişimcilikte, hem iş hayatında, hem de istihdamdaki yerini arttırmalıyız.” dedi.

"DESTEK OLMAK İSTİYORUZ"

Didim Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nuran Arslan ise ülkemizde kadınların birçok sorunu olduğunu belirterek, “Kadın-erkek eşitliği, istihdamdaki yerinin azlığı gibi birçok sorun var. Bizler Kadın Girişimciler Kurulu olarak Didim’deki kadınların istihdamı noktasında birçok konuda destek olmak istiyoruz. Paydaşlar arasındaki iş birliğinin önemini bildiğimizden bu konuda adım atan TEB Bankasını kadınlarımızla bir araya getirdik” diye konuştu. Arslan, emek sunan ve katkı veren herkese teşekkür etti.

KADINLARA GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ

TEB Kadın Bankacılığı Müdürü Berna Tüzüner de, slayt eşliğindeki konuşmasında Dünyada ve Türkiye’deki kadınların iş hayatındaki yeriyle ilgili bilgiler vererek kadınlara yönelik bu konuda başlattıkları etkinlik hakkında bilgilendirmelerde bulundu. İşletme Koçu Ayşegül Akşak tarafından “Ezber Bozan Pazarlama Teknikleri” eğitimi kapsamında Didimli kadınlara emek, girişimcilik, yeni iş kolları ve pazarlama konularında eğitimler verildi.