Nazilli’de ilk tören İstasyon Meydanı Atatürk Anıtı önünde 08.55’de başladı. Nazilli Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan etkinliğe, Nazilli Kaymakamı İbrahim Küçük, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, MHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Depboylu, Nazilli Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Dönertaş, İlçe Jandarma Komutanı Hakdan Öztürk, siyasi parti temsilcileri, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanı Hasan Karataş, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı. Törende Nazilli Kaymakamı İbrahim Küçük ve Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu. Saat 09.05’te sirenler eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

DERECEYE GİRENLERE ÖDÜL VERİLDİ

Gazi Mustafa Kemal’i anma törenleri Nazilli Belediyesi Mehmet Yüzügüler Kültür Merkezi tiyatro salonunda Nazilli Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı programla devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan anma töreni, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hıdır Dağaşan’ın günün anlam ve önemini dile getirdiği konuşmasıyla sürdü. Daha sonra ‘Atatürk’ konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödülleri takdim edildi. Son olarak "Selanik’ten Cumhuriyet’e" adlı oratoryo sahnelendi.

"YENİ BİR 10 KASIM'I YAŞIYORUZ"    

Gazi Mustafa Kemal’i sevgi ve saygı ile andıklarını ifade eden Nazilli Milli Eğitim Müdürü Hıdır Dağaşan, “10 Kasım'ların, Atatürk’ün 57 yıllık hayatını, mücadelesini, milletimize kazandırdıkları ve kazandırmak istediklerini doğru anlama bakımından önemini büyüktür. Atamızın bize ve ülkemize kazandırdıklarının mutluluğu ile yeni bir 10 Kasım’ı yaşıyoruz. Yüce Atatürk’ü ölümünün 80’nci yıl dönümünde her 10 Kasım’da olduğu gibi bu yıl da yine sevgi saygı ile anıyoruz” dedi.   

Haber Videosu