Aydın Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nde tedavi gören danışanların yapmış oldukları ahşap boyama ve süsleme, seramik, kara kalem resim, yağlı boya tablo gibi eserler ile çeşitli yiyecekler, Efeler Kültür Sanat Sokağı’nda açılan sergi ile satışa sunuldu. Sergiye, İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Seyfi Bozçelik, Kültür ve Turizm İl Müdürü Murat Yılmaz, Aydın Devlet Hastanesi Başhekim Vekili Uzm. Dr. Erhan Eken, TRSM Sorumlu Hekimi Uzm. Dr. Çağlar Açıkgöz, TRSM danışanları, hastane personeli ve vatandaşlar katıldı.

“DANIŞANLARIMIZI YALNIZ BIRAKMIYORUZ”

Danışan hastaların tekrar hayatın içinde yer almalarını sağlamak için çalıştıklarını dile getiren TRSM Sorumlu Hekimi Uzm. Dr. Çağlar Açıkgöz, “Hastaları el işi, tiyatro, müzik gibi aktivitelerin içine kattığımız zaman sosyal hayata katılmaları daha kolay oluyor.  Hatta biz bir adım daha ileri giderek verdiğimiz eğitimlerle danışanlarımızın sınavlara girmelerini sağlıyor ve devlet dairelerinde engelli kadrolarında çalışmalarına yardımcı oluyoruz. Efeler Halk Eğitim Merkezi’nden alanında uzman eğiticilerden de destek alarak danışanlarımızın bu eserleri yapmalarını sağlıyoruz. Danışanlarımızın hiçbir alanda yalnız kalmamalarını sağlamaya çalışıyoruz” diye konuştu.

 “BİR KİŞİYİ BİLE KAZANMAK BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ” 

TRSM’de psikiyatrik tedavinin yanında topluma kazandırılma çalışmalarının da gerçekleştirildiğini kaydeden İl Sağlık Müdürü Fevzi Yavuzyılmaz, “Aydın’da Efeler, Nazilli, Söke ve Kuşadası olmak üzere 4 TRSM’miz var. Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezlerimizde psikiyatrik anlamda sorunları olan arkadaşlarımızı çeşitli uğraşlarla topluma kazandırmak, iş sahibi yapabilecek hale getirmek için çeşitli uygulamalar yapıyoruz. Danışanlarımızın arasında iş hayatına başlayanları gördükçe daha da mutlu oluyoruz. Kazandığımız her birey, topluma kazandırılmış bir bireydir. Ailesiyle birlikte göz teması bile kurmayan danışanlarımız buradaki tedavileri ile folklor gösterisi sunacak hale kadar gelebiliyorlar. Yaklaşık 500’e yakın sadece Aydın Devlet Hastanemizde danışanımız var. Bu süreç çok önemli. Bir kişiyi bile kazanmak bizim için çok önemli. Emeği olan bütün arkadaşlara çok teşekkür ediyorum” dedi.

ZEYBEK OYNADILAR

Programda Efeler Halk Eğitim Merkezi tarafından TRSM’de düzenlenen kurslarda halk oyunu eğitimi alan bazı danışanların zeybek gösterisi, vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü. Program, Sağlık Müdürü Yavuzyılmaz ve beraberindekilerin eserlerin sergilendiği ve satışa sunulduğu stantları gezmesi ve çalışmalar hakkında bilgi almasıyla sona erdi.