Avustralya Büyükelçiliği’nin Doğrudan Yardım Hibe Programı kapsamında Yeniköy İlk ve Ortakolu'nda kurulan STEM Sınıfı'nın açılışını Avustralya Büyükelçisi Mars İnnese Brown yaptı. Açılışa Koçarlı Kaymakamı Fırat Çelik, Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Osman Arıkoğlu, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. 
  Öğrencilerin teknolojiyle buluşması bakımından eğitimde STEM modelini bakanlığın desteklediğini dile getiren İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş, "STEM eğitimi günümüz okullarının ihtiyaçlarına cevap verebilecek bir eğitim modelidir. Okul, toplum, iş hayatı arasında çözüm önerileri geliştirmelerine ve öğrencilerin fen, teknoloji, mühendislik ve matematik arasında bağlantı kurmalarına ve bu bağlantıları pratik uygulamalarda kullanmalarına 
yardımcı olmaktadır" dedi.

"KIZ ÇOCUKLARININ EĞİTİMİ ÖNEMLİ" 

Avustralya'nın Ankara Büyükelçisi Marc Innes-Brown, projede emeği geçenlere teşekkür etti. Eğitime destek olmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Brown, “İyi bir eğitim kişinin tam potansiyele ulaşmasını sağlar. Kız çocuklarının eğitimi de bu anlamda çok daha önemli. Bu proje, özellikle bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik ağırlıklı bir eğitim modeli. Bilgisayar kodlama tüm dünyada başarılı bir kariyerin temel taşlarından biri olmaya başladı. Genç öğrencilerin kodlama ve STEM eğitimini geliştirmeye yönelik bu projeyi desteklemekten dolayı özellikle çok mutluyum" diye konuştu. Konuşmanın ardından STEM sınıfının açılış kurdelesi kesildi. Büyükelçi Brown, STEM sınıfını gezerek proje Koordinatörü Selcan Sayın’dan bilgi aldı.