'Bilionera' şarkısı ve klibi tüm dünyanın dikkatini çektikten sonra Türkiye’de de çok sevilen Romanyalı şarkıcı Otilia; Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından Didim’de düzenlenen Altınkum Plaj Festivalinde sahne aldı. Hayranları ile buluştuğu konserinin sonrasında Aydın'ın doğal ve kültürel alanlarını yakından tanımak isteyen Otilia’nın bir durağı da Söke’nin yılanbalığı ile ünlü mahallesi Serçin oldu. Aydın Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Bülent Bozbaş ve Büyükşehir Belediyesi Batı Bölgesi Koordinatörü Fatih Akkentli’nin eşlik ettiği Otilia; Bafa Gölü’nün doğal güzelliğine hayran kaldı.

'TÜRKİYE'DE İNSANLAR ÇOK SICAKKANLI'


Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden Bafa Gölü, Latmos Dağları hakkında bilgiler alan Otilia, Bafa Gölü ve çevresindeki coğrafyanın mitolojik efsanevi hikayelerini çok beğendi. Ünlü şarkıcı göçmen kuşlar ve özellikle flamingoların yaşadığını öğrenince hemen göl kenarına gitmek istedi. Yeniden Türkiye’de olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyleyen Otilia, "Didim’deki konserimiz çok keyifliydi, muhteşemdi. Türkiye’deki insanlar çok sıcakkanlı" dedi.

YILANBALIĞI'NIN LEZZETİNE BAYILDI


Bafa Gölü gezisi sonrasında göl kenarında bulunan bir restoranda Aydın'ın yöresel lezzetleri ile tanışan dünyaca ünlü şarkıcı Otilia; Aydın’ın önemli ürünleri incir ve zeytinyağını tattı. Meksika’nın Saragozza Körfezi’nden Söke’ye yolculuk eden yılanbalığı ile ilk kez tanışan Otilia, yılanbalığının lezzetine hayran kaldı. Adını ilk duyduğunda yemekten çekindiğini belirten güzel şarkıcı Otilia; "Yılanbalığının uzun yolculuğu beni şaşırttı. Çok güzel bir balık. İlk gördüğümde yemek istemedim. Ama şuan yedikten sonra fikrim değişti. Bundan sonra bu lezzeti mutlaka gittiğim her yerde anlatacağım" diye konuştu.