Açılışa, Kuşadası Kaymakamı Sadettin Yücel, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ataman, Germencik İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Çiftçi, Jandarma Soğucak Takım Komutanı Asb. Kd. Bçvş. İzzet Yüksel, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Hakan Durum, Okul Müdürü Şükran İnce, diğer okulların müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

"GENÇ BEYİNLERİN BİLİMİN ÖNEMİNİ KAVRAMASI SAĞLANIYOR"

Açılışta konuşan Okul Müdürü Şükran İnce, bilim fuarlarının genç beyinlerin bilimin önemini kavramasında etkili olduğunu, teorik bilginin gerçek yaşamda işleyişinin fark edilmesini sağladığını belirtti. İnce, açtıkları fuardaki 12’si araştırma, 14’ü tasarım olmak üzere 26 projenin, 10 danışman öğretmen ve 70 öğrencinin özverili çalışmaları ile ortaya çıktığını söyledi. Öğrencilerin otaya çıkardığı projelerinin bilim ve teknikte yeni buluşlara kapı açmasını temenni ederek emek verip katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

"NİCE BİLİM ADAMLARININ YETİŞMESİNE KATKI SAĞLIYOR"

Kuşadası Kaymakamı Sadettin Yücel de yaptığı konuşmada, insanoğlunu diğer canlılardan ayıran en büyük özelliğinin düşünmesi olduğunu belirtti. "İnsan düşünebildiğince insandır" diyen Yücel, eğitimin düşündürücü, araştırıcı, günlük yaşama tatbik edici olması gerektiğini söyledi. Yücel, "Sınıflarda teorik verdiğimiz derslerle bu amaç gerçekleşmiş olmuyor. Öğretmen ve ailelerin bu konuda önemi büyük, bunu da yapıcı olumlu işlerin sergilenmesinde görüyoruz. TÜBİTAK aracılığıyla vermiş olduğu mütevazi desteklerle okullarda eğitimcileri ve öğrencileri düşünmeye, düşündüklerini tasarlamaya, tasarladıklarını da teşvik etmeye yönlendiriyoruz. Bu çalışmalar neticesinde nice bilim adamları yetişecek" ifadelerini kullandı. Yücel, bu tür fuarları önemsediklerini belirterek katkı sağlayanlara teşekkür etti. Konuşmaların ardından fuar alanı gezilirken, öğrencilerden projeleri hakkında bilgi alındı.

Haber Videosu