Aydın’ın Efeler ilçesinde yaşayan Fatma Yazıcı, girişimci ruhu ve azmiyle hemcinslerine örnek oluyor. Çocukluk yıllarından bu yana tarım ve hayvancılığa ilgi duyan Yazıcı, iki dönüm arazi üzerine kurduğu orta ölçekli çiftliğine 10 yıl önce kiraz ağacı dikti. Adeta gözü gibi baktığı 78 ağaçtan elde ettiği kirazlarının yarısını Yazıcı, son üç yıldır Rusya’ya ihraç ediyor. Binbir zahmetle tamamen organik kiraz yetiştiren Yazıcı, ihraç ettiği kirazlarla hem aile ekonomisine, hem de kent ekonomisine katkı sağlıyor.

“KİRAZLARIN KALANINI BAĞIŞLIYOR”

Kendi imkanlarıyla kiraz ihracatı gerçekleştiren Yazıcı, hayırsever kimliğiyle de dikkat çekiyor. Tarlasında yetiştirip ihraç ettiği kirazların kalan yarısını ise, çocuk yurtları ve yaşlı bakım evlerine bağışlıyor. Yazıcı’nın ortaya koyduğu bu duyarlılık görenlerin takdirini topluyor.

KADINLARA EKONOMİK HAYATA ATILMA TAVSİYESİ

Ülke ekonomisine katkı sağladığı için çok mutlu olduğunu belirten Yazıcı, “Çocukluk yıllarımdan itibaren toprakla iç içe oldum. Bu anlamda yetiştirdiğim kirazları 3 yıldır Rusya’ya ihraç ediyorum. Aileme ve ülke ekonomisine katkı verdiğim için gururluyum. İmkanım elverdiği sürece ticari hayatımı sürdüreceğim. Tüm kadınlarımıza da ekonomik hayata atılmalarını tavsiye ediyorum. Kadınlar olarak üretelim ki hem istihdama, hem de ülke ekonomimize destek olalım” dedi.

"ÇOCUKLARA VE YAŞLILARA DESTEĞİM SÜRECEK"

Kirazların kalan yarısını ise çocuk yurtları ve yaşlı bakım merkezlerine bağışladığını kaydeden Yazıcı, “Kimsesiz çocuklara ve yaşlı vatandaşlarımıza karşı çok hassasım. Asıl muhtaç olan kişiler kimsesiz ve mağdur olan çocuklarımız ile yaşlılarımız. Bu anlamda onlara destek olmak için bu tür bir bağışta bulunuyorum. Çocuklara ve yaşlılarımıza karşı desteğim sürecek” diye konuştu.