YEDAM, Veysipaşa Mahallesi'ndeki Aydın Ticaret Odası eski hizmet binasında faaliyete geçecek. Binada yapılan tadilat çalışmalarının tamamlanmasının ardından, YEDAM hizmet vermeye başlayacak. Alkol ve madde bağımlılarına, aile ve yakınlarına, ücretsiz psikolojik ve sosyal hizmet desteğinin verileceği YEDAM'da klinik psikolog, sosyal çalışmacı, halkla ilişkiler uzmanı, sekreter ve güvenlik elemanı görev yapacak.

"MADDEYE BAŞLAMA YAŞI DÜŞÜYOR"

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Aydın Şube Başkanı Cemal Sezgin, Yeşilay olarak alkol, madde, kumar, teknoloji, sigara ve tütün bağımlılığıyla mücadele ettiklerini söyledi. Türkiye’de ve dünyada hızla tütün, alkol ve uyuşturucu madde alım oranlarının arttığını belirten Sezgin, maddeye başlama yaşının da gittikçe düştüğünü ifade etti.

"KİŞİSEL BİLGİLER KAYIT EDİLMEYECEK"

Yeşilay'ın Aydın'da alkol ve madde bağımlılığı ile ilgili tedavi ve mücadele için Yeşilay Danışmanlık Merkezi'ni (YEDAM) hizmete açacağını dile getiren Sezgin, "Merkezimiz, alkol ve madde ile ilgili sorunlar yaşayan 16 yaş ve üzeri kişilere ücretsiz psikolojik ve sosyal destek sağlayacak. Bu kişilerin, yeniden hayata kazandırılmalarına yardımcı olacak. Aynı zamanda aile ve yakınlarına da destek verecek. Danışmanlık hizmeti, telefonda da sunulacak. Vatandaşlarımız, '4447975' numaralı telefonu aradıklarında, uzman arkadaşlarımıza ulaşacak. Mesai saatleri içerisinde hizmet verecek olan merkezimizde yatarak değil, ayakta tedavi hizmeti verilecek. Merkezimizde kişisel bilgilerin kesinlikle kaydı tutulmayacak" dedi.