Aydın'da adli yıl açılışı nedeniyle çelenk koyma töreni düzenlendi. Tören, Aydın Valiliği önündeki Atatürk Anıtı’na Aydın Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanlığı, Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı ve Aydın Barosu çelenklerinin konulması ile başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından törende konuşmalara geçildi.

“KÖHNEMİŞ BİNADA HİZMET VERMEYE ÇALIŞACAĞIZ”

Hukuk sisteminde yaşanan sıkıntıları ele alan konuşmasında yeni Adliye Sarayı ile ilgili olarak da bir değerlendirme yapan Aydın Baro Başkanı Gökhan Bozkurt, “Bu adli yıla da ne yazık ki, Türkiye’deki tek eski Adliye Binası olan binamızda giriyoruz. Hakim ve savcılarımız yine yetersiz büyüklükteki odalarda ve yetersiz fiziki koşullarda çalışmak zorunda kalacak. Duruşma salonlarının dahi ortak kullanıldığı bir binada adliye çalışanları aynı sorunları yaşayarak çalışmaya devam edecek. Son olarak Aydın Barosu’na kayıtlı bin 200’e yakın avukat yine yalnızca 53 kişilik oturma kapasitesine sahip üç bekleme odasına sığmaya çalışacak. Bu sene de dışarıdan gelen meslektaşlarımızla birlikte, doğal olarak bu odalarda yer bulamayan avukatlarımızın koridorlarda veya adliye önünde ve üstelik ayakta, saatlerce duruşma beklemek zorunda kaldığı bir köhnemiş adliye binasında adalet hizmeti vermeye çalışacağız” dedi.

AYDINLI SİYASETÇİLERDEN DUYARLILIK İSTEDİ

Aydınlı siyasetçilere yeni Adliye Sarayı için büyük görev düştüğünü belirten Bozkurt, “En büyük ihtiyacımız olan yeni Adliye Binası'nı Aydın’ımıza kazandırmak için, Aydın’da ne kadar süre ile görev yapacakları belli olmadığı ve Aydınlı olmadıkları halde büyük çaba sarf eden Başsavcımıza ve Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanımıza teşekkür ediyorum. Bugüne kadar görmediğimiz aynı duyarlılığı Aydınlı siyasetçilerden ve Adalet Bakanlığından da beklediğimizi bir kez daha ve üstüne basarak yineliyorum” diye konuştu.

“GÜVENLE VE UMUTLA İLERLEMEKTEYİZ”

Aydın Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Erhan Yıldırım ise, “15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan hain darbe girişimi sonucu içinde bulunduğumuz zorluklara rağmen daha işleyen bir adalet sistemine doğru, güvenle ve umutla ilerlemekteyiz. Kanunlara ve adalete uygun bir şekilde özveriyle görevimize devam etmekteyiz. Yasalar ve adalet referans noktamızdır. Böyle bir hain kalkışmanın tekerrür etmemesi için yargı birimleri elinden geleni yapmaktadır. Demokrasimize ve hukukumuza bağlılığın doğal sonucu olarak özverili bir şekilde hepimiz görevimize devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.