Yıllardır, 'Yapıldı, yapılacak' derken bir türlü yapılamayan Bağarası’nın kapalı pazar yeri hasretine, Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran son verdi. Bağarası’nda sadece pazar yeri değil, Başkan Toyran’la birlikte yıllarca kangren haline gelmiş Sanayi Sitesi yolları, Kalcık Yolu gibi talepler de yerine getirildi.

"MAHALLE YILLARCA GÖRMEDİĞİ HİZMETİ GÖRÜYOR"

Bağarası Mahallesi'nde 3 temel konu olan, yollar, altyapı ve pazar yeri sorununun çözümü için gerekli adımların atıldığını belirten Muhtar Ahmet Özdemir, "Bağarası yıllarca görmediği hizmeti görüyor" dedi. 
  Özellikle pazar yerinin, mahallelerinin 100 yıllık sorunu olduğunu dile getiren Özdemir, "Bu bölgenin en güzel ve en büyük yatırımı, belki de pazar yeridir. Süleyman Toyran başkandan ve tüm Söke Belediyesi birimlerinden Allah razı olsun. Yoksa Bağarası belde olarak kalmış olsa, ya da yıllarca konuşulan Bağarası ilçe dahi olsaydı, bu yatırımın yapılabileceğini tahmin etmiyorum" ifadelerini kullandı.  
 

"PAZAR YERİ ÇİLEDEN KURTARACAK"

Pazar yerinin yalnızca Bağarası'na hizmet vermeyeceğini, Koçarlı'ya bağlı 10’a yakın mahallenin faydalanacağını dile getiren Özdemir, şunları kaydetti: "Altyapının da ihalesi yapıldı, ardından yollarımız da olacak. Suyumuz akıyor, çöplerimiz alınıyor, Bağarası hizmet görüyor. Özellikle Salı günleri pazar yeri halkımız için eziyet oluyordu. Artık ne toz, ne rüzgar, ne yağmur görecekler. Pazar yeri çileden kurtaracak."

SÖZLER YERİNE GELDİ

"Sanayi çamur içindeydi, kimse sanayiye gidemiyordu" diyen Muhtar Ahmet Özdemir, sözlerini şöyle tamamladı: "Sanayimizin tüm yolları taş oldu. Söke Belediyesi sayesinde sanayi yollarının dışında Kalcık yolu dediğimiz 39. sokak tamamen asfalt oldu. Tüm halkımız adına Söke Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum. Başkanımız Süleyman Toyran geldi, gördü, talimatını verdi ve sözünü yerine getirdi. Ayrıca semt evimizin de Bağarası’nda kadınlar ve çocuklara yönelik gerçekleştirdiği kurslar çok faydalı. Çocuklarımız yaz aylarında hem öğreniyor, hem eğleniyorlar. Süleyman Toyran Başkanımız Bağarası’na hizmetlerini yaptı ve yapmaya devam ediyor."