Atabay, Didim VegFest’in hazırlıklarının tüm hızıyla sürdüğünü ifade ederek, “20-23 Nisan tarihlerinde yapılacak festivali, bu yıl katılımı daha yüksek bir şekilde gerçekleştireceğiz. Yüzde 100 vegan olan bir festival yapılacak. Sloganımız da bu. Özellikle stantlar için talep çok fazla. Katılımcı sayısının da bu yıl çok fazla olacağını tahmin ediyoruz. Gerek yurt içinden, gerekse yurt dışından ziyaretçileri ağırlayacağız. Ulusal çapta bir festival düzenleyeceğiz. Yurt dışından gelenler için otellerde rezervasyonlar yapıldı ve halen de yapılmaya devam ediyor” dedi.

“YALI CADDESİNE MEDUSA HEYKELİ”

Başkan Atabay, Cumhuriyet Mahallesinde yapılan spor kompleksi ve park alanı için çalışmaların devam ettiğini belirterek, Kadın Uygulama Merkezi'nde kadınların kendi ürünlerini pazarlaması konusunda destek olmaya devam edeceklerini ifade etti.
Altınkum Yalı caddesine görsel güzellik açısından Medusa Heykeli konulacağını kaydeden Atabay, “Mitolojide yılan başlı olarak bilinen ve bakanı taşa çevirdiğine inanılan Medusa’nın, yılan başına dönüşmeden önceki halini koyacağız. Bu heykelde aynı Altınkum’a girişte bulunan diğer heykel gibi tanıtıcı bilgiler olacak. Gelen yerli ve yabancı turistlerin fotoğraf çekilmesine ve Didim’de olduğunu bildirmesine yarayacak. Bu da Didim’in tanıtımına katkı sağlayacak. Buraya koyulacak heykel kendi seramik atölyemizde yapılıyor” diye konuştu. 
  Fen İşleri Müdürlüğünün yol yapım ve bakım işlerinin tüm hızıyla sürdüğünü kaydeden Atabay, muhtarlarla yapılan görüşmeler neticesinde yollara öncelik verildiğini belirtti.

“3. KOYDA PLANA UYGUN PROJELER YAPILACAK”

Akbük Mahallesindeki kanalizasyon çalışmalarının da aralıksız sürdüğünü belirten Atabay, “10 kilometrelik altyapı çalışmasından kapama işlemleri yapılmış durumda. Hızlı bir şekilde çalışmalar sürüyor. Yaklaşık 13 kilometrelik bir çalışma yapıldı” ifadelerini kullandı.

MARİNA YOLU İMZAYI BEKLİYOR

3. Koy’da devam eden proje çalışmalarına da değinen Atabay, şunları kaydetti: “Bu bölgede planlar dahilinde belirlenen yol ve sokaklara göre çalışma yapılıyor. Örnek bir proje yapılıyor. Var olan mekanlar kendi bölgelerini 18 uygulamasıyla terk edip, o bölgede kendilerine verilen yerlere geçecek. Yağmur suyu hattı çalışması da yapıldı."
  Çamlık Mahallesindeki bozuk olan Marina yolunu da değerlendiren Başkan Atabay, konununu Başbakanlık'ta imzada olduğunu aktardı. Atabay, “İmza işi önümüzdeki hafta tamamlanınca, yolun durumu belirlenecek. Ölçümleri yapılacak ve ardından bölgede sıcak asfalt çalışması yapılacak” dedi.