İYİ Parti Aydın’da Kurucu İl Başkanı Recep Taner ve yönetiminin, Başkanlık Divanı’nın aldığı tavsiye kararı nedeniyle toplu olarak istifa etmesinin ardından gözler yeni atanacak il başkanına çevrildi. Kulislerde birçok isim gezerken, parti içinde de il başkanlığı görevi için bazı isimler öne çıktı.

ESKİ YÖNETİCİLERİN İSİMLERİ GEÇİYOR

Yeni il başkanlığı için öne çıkan isimler arasında daha önce kurucu il başkanı olması da beklenen Ahmet Ertürk’ün yanı sıra, istifa eden mevcut yönetimde yer alan Sabri Küçük, Dr. Betül Akçanal ve Fevzi Köse bulunuyor. Geçmiş yıllarda MHP’de il başkanlığı yapmış Fevzi Köse’nin adı il başkanlığı için dillendirilenler arasında yer alırken, MHP ve İYİ Parti’den Aydın Milletvekili Aday Adayı olan Pınar Öncer’in de isminin kulislerde konuşulduğu öğrenildi. İYİ Parti Efeler İlçe Başkanlığı da yapan Pınar Öncer, 24 Haziran seçimleri için görevinden istifa etmişti.

BU HAFTA İÇİNDE AÇIKLANACAK

Recep Taner yönetiminde Aydın’dan 24 Haziran seçimlerinde Aydın Adnan Sezgin’i meclise gönderme başarısı gösteren İYİ Parti'nin, yeni dönem için belirleyeceği ismi bu hafta içinde açıklaması bekleniyor. Kulislerde konuşulan beş isim arasından iki ismin öne çıktığı dillendirilse de, hiçbir ismin genel merkeze davet edilmediği öğrenildi.