Sultanhisar ilçesindeki Nysa Antik Kenti’nde incelemelerde bulunan Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, antik kentteki kazılarla ilgili İlçe Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin’den bilgi aldı. Vali Köşger, define avcılarının talan ettiği Nysa’nın içerisinden geçen yolun güzergahının değiştirilerek tarihi kente girişlerin kontrollü olması talimatını verdi.

"ÇEVRELERİNE İHATA DUVARLARI ÖRECEĞİZ"

Aydın’ın antik kentlerinin kültür turizmine kazandırılması için çalışmalara başladıklarını dile getiren Vali Köşger, “Aydın’da 22 antik kentimiz var. GEKA’dan antik kentlerin restorasyonu için 20 milyon lira ödenek ayrıldı. Bunun 7 milyon lirası Aydın’ın ve bu bütçe ile antik kentleri erişilebilir hale getireceğiz. Antik kentlerimizi restore edeceğiz ve çevrelerine ihata duvarları öreceğiz. Antik kentleri turizmin hizmetine sunacağız” dedi.

"TURİZMDE ATACAĞA KALKACAĞIZ" 

Aydın’ın turizmde atağa kalkacağını ifade eden Köşger, şunları söyledi: “İlimizde turizm faaliyetleri plaj turizmine indirgenmiş durumda. Turistik beldelerimiz Kuşadası ve Didim’de sezonu uzatabilmek lazım. Kültür turizmine yönelik yabancıları ilimize getirmeliyiz. Müşteri portföyünü çeşitlendirmemiz gerekir. Denizli, Muğla ve Aydın’ın içinde yer aldığı Güney Ege’de kültür turizmine önem veren Çin, Hindistan ve Körfez ülkelerine yönelik tanıtım atığı başlattık. Afrodisias’a ayrı bir önem veriyoruz. Aydın’da 2018 yılını, 'Afrodisias Yılı' ilan ettik. Bu antik kentimizi çeşitli uluslararası fuarlarda tanıtacağız.”