Mesleki konuları, ülkedeki hukuk ve adalet alanlarındaki önemli gelişmeleri değerlendirmek üzere 3 ayda bir düzenli olarak yapılan Ege ve Marmara Genişletilmiş Baro Başkanları Toplantısı Didim’de yapıldı. Aguasis otelde yapılan toplantıya TBB Başkanı Prof. Dr. Av. Metin Feyzioğlu'nun yanı sıra TBB Genel sekreteri Av. Sabiha Tekin, Aydın Baro Başkanı Av. Gökhan Bozkurt ile Ege ve Marmara’daki baroların başkanları ile yönetim kurulu üyeleri katıldı.

“BİLDİKLERİMİZİ ANLATACAĞIZ”

Toplantının açılışında konuşan Aydın Baro Başkanı Av. Gökhan Bozkurt Ege ve Marmara Baro başkanlarını Didim’de ağırlamaktan onur ve gurur duyduğunu söyledi. Bozkurt, Aydın'ın tarihsel kimliğini ve özellikleriyle ilgili de bilgiler aktararak, 2 dönemdir görev yaptığı Aydın Barosu'nda doğruları söylemeye devam edeceklerini söyledi. Bozkurt, Ergenekon ve Balyoz gibi davalar ile referandum süreçlerinde halka doğruları anlatmaya gayret ettiklerini belirterek, yargısal süreç içerisinde atama ve görevlendirmelerin liyakat çerçevesinde olmadığını da ileri sürdü. Yargının düştüğü yerden kaldırmak için Barolar olarak mücadeleyi sürdürdüklerini belirten Bozkurt, “Hukuk ve avukat namusuyla bildiklerimizi anlatmaya devam edeceğiz" dedi.

“KABİLE DEVLETİ DEĞİLİZ”

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Av. Metin Feyzioğlu ise ekonomik sorunların yargısal reformlarla çözülebileceğini belirterek şunları dile getirdi; “Burada ben Pastör Andrew Craig Brunson'un hatalı tutuklandığını söylemiyorum. Dosyası açılacaktır; durumu aleni yapılacaktır ve Türk yargısı kendini Dünyaya bir kez daha ispat edecektir. Buna güveniyorum ve buna güvenmek istiyorum ve teşvik ediyorum. Gizli tanıksız tüm deliller açılarak, niçin tutuklandığı, suçlamanın doğru olup olmadığı ortaya çıkacaktır. Suçluysa cezasını almalı, suçsuzsa berat etmelidir. Tutuklama sebebi yoksa tahliye edilmelidir. Tutuklama sebebi varsa ABD Başkanı Trump, Türkiye’yi tehdit etti diye hiçbir şekilde tahliye edilmemelidir. Burası kabile devleti değildir. Ama dışarıya ve içeriye verdiğimiz algı, Sayın Cumhurbaşkanının, HSK üzerinde etki sahibi olduğudur. Bu da bizi ‘sen istersen tutuklatırsın, istersen tahliye ettirirsin’ şeklinde kabile devletlerine yöneltilen suçlamalara maruz bırakmaktadır. Türk milleti Türk devleti bunu hak etmemektedir. Referandumda anlattığımız buydu; bugün doların bu seviyeye gelmesinin sebebi politik riskin çok yüksek olmasıdır." 

“CUMHURBAŞKANINA ÇAĞRIDA BULUNDU; BİZİ DİNLEYİN”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenen Feyzioğlu; "Sadece kendi gibi düşünenleri değil, farklı düşünenleri de davet ederek, neyi nasıl daha güzel yapabileceğimizi bir konuşalım. Bizi dinlesin, belki biz ikna oluruz, bizi dinlesin belki kendileri ikna olur. Bizi dinlesin belki bir adım o gelir bir adım biz geliriz ama Türkiye yüzde 50’den oluşmuyor. Türkiye yüzde 100’den oluşuyor ve bir süper güç Türkiye’yi, ekonomisiyle dolarıyla tehdit ediyorsa, bu ciddidir ve yüzde 100’ün kenetlenmesi gerekmektedir. Yüzde 100’ün kenetlenmesini sağlamakta şu an Sayın Cumhurbaşkanımızın görevidir. Ben buradan çağrıda bulunuyorum; dikeni battığı yerden çıkaralım. Yapısal reform konuşulurken, yargının konuşulmamasını son derece yanlış buluyorum. Hiçbir yapısal reform yargıyı güvenilir kılmanın yerine geçmeyecektir” dedi.
Toplantıda ayrıca Davetli olarak gelen Baro başkanları, Aydın Baro başkanına plaket ve hediyeler verdi. Konuşmaların ardından toplantı basına kapalı olarak sürdürülürken, gündemdeki 6 madde üzerine görüş ve öneriler ele alındı.

Haber Videosu