İzmir’in yetiştirdiği önemli kalecilerden olan Muhammet Şentürk, azmiyle hem hayata tutundu, hem de çok sevdiği futbola geri döndü. 
  Gaziantepspor’da 2006 yılında profesyonel olduktan sonra sırasıyla Afyonkarahisar, Belediye Bingölspor, Jandarmagücü, İskenderunspor 1967, Kırklarelispor formalarını giyen Şentürk, 2015 yılının Ocak ayında Aydınspor 1923’e transfer oldu. 
  Devre arası hazırlık kampında takıma katılan ve siyah-beyazlı formayı giyeceği günü sabırsızlıkla bekleyen Şentürk, kampta rahatsızlanarak baygınlık geçirdi. Kulüp yetkilileri tarafından hastaneye kaldırılan ve tedavisine hemen başlanılan Şentürk, yoğun bir tedavi sürecine girdi.  

FUTBOLA DÖNÜYOR

Doktorların yoğun gayretiyle hastanede taburcu olan Şentürk, çok sevdiği futbola ara vermek zorunda kaldı ve Aydın’dan ayrılarak İzmir’de yaşayan ailesinin yanına döndü. İzmir’de tedavilerini aksatmayan Şentürk, her zaman futbola döneceği günlerin hayalini kurdu. 
  Şentürk, mesleğinin yanı sıra tutkunu olduğu futbol için, tedavilerinden arta kalan zamanda stadyumlara giderek çalışmalar yaptı. Tedavilerinin ardından tamamen iyileşen Şentürk’e müjde, Beyin Cerrahı Prof. Dr. Türker Kılıç’tan geldi. Doktorundan yeniden futbola dönebileceğinin haberini alan Şentürk,  İzmir’in köklü kulüplerinden Çamdibi Altınokspor futbol takımıyla yeni sezon için anlaşma sağlayarak çok sevdiği futbola dönmenin mutluluğunu yaşıyor.

“ASLA PES ETMEDİM”

Tedavi sürecinde çok zor günler geçirdiğini belirten Şentürk, “Ailemin ve sevenlerimin duaları ve Allah’ın izniyle hayata döndüm. Yaşadığım rahatsızlık beni olumsuz etkiledi ancak güçlü bir insandım ve bu durumun da üstesinden geleceğimi biliyordum. Asla pes etmedim. Tedavilerimi aksatmadım, sadece futbola yeniden döneceğim günlerin hayalini kurdum. Bu hayalim ve arzum, benim azmimin en önemli zinciri oldu. Azmimle yaşadığım rahatsızlığın üstesinden geldim ve çok sevdiğim futbola geri döndüm. Her işin başı azim ve inanmak. Yeter ki bir insan ulaşmak istediği hedefe başaracağına inansın” dedi.