Protokol törenine Başak Eğitim Hizmetleri Genel Direktörü Metin Akyol ile Kurucu Temsilcisi F. Alp Ayaydın katıldı.

TÜRKİYE’DE 2. KEZ EV SAHİBİ KUŞADASI

Başkan Ömer Günel, müzenin Kuşadası tanıtımı açısında da büyük önem taşıdığının altını çizerek, “Bundan 500 yıl önce yaşama veda etmiş olmasına rağmen çok yönlülüğü ve çağının çok ötesinde bir düşünür, ressam, matematikçi, müzisyen ve mucit olması ile adından halen söz ettirmekte olan Leonardo da Vinci’nin icatlarının önemli dünya kentlerinin ardından Kuşadası’nda sergilenecek olmasından dolayı büyük bir mutluluk duyuyoruz. Böylesine önemli bir müzeye İzmir’in ardından Türkiye’de ikinci kez ev sahipliği yapacak olmak Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden olan ilçemiz Kuşadası açısından heyecan verici" dedi.

BÜYÜK İLGİ GÖRMESİ BEKLENİYOR

Müzenin hem Kuşadalılar, hem de ilçeyi ziyaret eden yerli ve yabancı turistler tarafından büyük ilgi göreceğine inandıklarını vurgulayan Günel, “Leonardo da Vinci İcatlar Müzesi’nin hazırlanmasına ve Kuşadası’nda açılmasına destek sunan Başak Eğitim Hizmetleri Kurumu ve Tales Matematik Müzesi yetkilileri olmak üzere emeği geçen tüm kişi ve kurumlara sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Bu müzenin ilçemizin kültür-sanat yaşamına ve tanıtımına önemli bir katkı sunacağına duyduğum inançla hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu. Belediye Başkanı Ömer Günel, 21 Haziran–1 Eylül 2019 tarihleri arasında Öküz Mehmet Paşa Kervansarayı’nda ziyaretçileriyle buluşacak olan Da Vinci Müzesi’nin, Kuşadalılar ve ilçeyi ziyaret eden turistlerden yoğun ilgi göreceğini kaydetti

KUŞADASI’NIN TANITIMINA KATKI SAĞLAYACAK

Başak Eğitim Hizmetleri Kurumu Koordinatörü F. Alp Ayaydın, müzenin Kuşadası’nda açılacak olmasından gurur duyduklarını, Kuşadası’nın müzeye sahip çıkacağına inandıklarını belirterek, “Belediye Başkanımız Ömer Günel'e bu konudaki gayretleri ve desteği için çok teşekkür ediyoruz. Kuşadası’nın uluslararası platformdaki tanıtımı için büyük önem arz eden bu müzemiz Kuşadası’nda 2 buçuk ay süresince açık kalacak" ifadelerini kullandı. Müze için ülkenin her yerinden teklif geldiği, Kuşadası’ndan sonra İstanbul ve Ankara’da sergileneceği ifade edildi. Müzeye giriş ücretinin büyükler için 30 lira, öğrenciler için 25 lira olması düşünüldüğünü, ancak yapılan protokolde bazı istisnaların olacağı, ücretsiz gireceklerin bu protokolle netleşeceği öğrenildi.